7 redenen om een loper te daten

Nog op zoek naar een date voor Valentijn? Probeer eens een loper! Datingbureau YourTango lijstte zeven redenen op waarom je best een afspraakje versiert met een loper.

Lopers zijn seksgoden
De term ‘duursport’ slaat heus niet alleen op het lopen alleen… Het opgebouwde uithoudingsvermogen kan bij lopers ook in bed wel eens van pas komen. Lopen is goed voor hart en bloedvaten, en die heb je nodig voor je seksuele prestaties. Lopen is bovendien goed voor je zelfbeeld, hetgeen je ook in de slaapkamer meer zelfvertrouwen geeft. Bonus: onderzoek aan de Harvard University toont aan dat 50-plussers die tenminste drie uur per week lopen 30% minder kans hebben op impotentie dan leeftijdsgenoten die weinig of niet bewegen.

Lopers zijn gelukkig (en da’s besmettelijk!)
Het is wetenschappelijk bewezen dat lopers gelukkiger zijn dan niet-lopers. Ze hebben een positiever zelfbeeld en kampen minder met stress. De term runner’s high spreekt toch voor zich!

Lopers zijn slim
Onderzoek toont aan dat lopen helpt om nieuwe hersencellen aan te maken, zodat je makkelijker leert en beter kan onthouden.

Lopers hebben een hart van goud
Lopers denken alleen maar aan zichzelf? Integendeel! Tegenwoordig gaat de opbrengst van de meeste wedstrijden (deels) naar een goed doel. Nobel toch, om zo af te zien voor het geluk van anderen!

Lopers zijn in vorm
Al eens een afgetraind loperslijf gezien? Lopers zien er niet alleen goed uit, ze voelen zich ook goed. Ze zijn fysiek sterk, zitten op gewicht en hebben een gezond hart.

Lopers zijn uitstekende motivators
Sporten gaat altijd makelijker als je gezelschap hebt. Het is beter dat je een partner hebt die je ’s morgens voorstelt om samen te gaan lopen, dan eentje die de hele voormiddag in bed blijft liggen.

Lopers zijn toegewijd
Het is geen sinecure om in vorm te blijven. Lopers moeten gemotiveerd blijven en elke dag hard werken om hun doel te bereiken. Als ze diezelfde toewijding aan de dag leggen in een relatie, zit het wel snor!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?