7 marathons in 7 werelddelen in 7 dagen

Komend weekend gaat een wel heel erg uitzonderlijke loopuitdaging van start. Tien sportievelingen zullen in zeven dagen tijd, zeven marathons lopen in de zeven verschillende werelddelen.

De World Marathon Challenge start nu zaterdag met een marathon in basiskamp Union Glacier (Antarctica). Zondag wordt er gelopen in Punta Arenas (Chili), maandag in Miami (VS), dinsdag in Madrid (Spanje), woensdag in Marrakech (Marokko), donderdag in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) en vrijdag in Sydney (Australië).

Tussen de eerste marathon op Antarctica (-20°C) en de laatste in Sydney (25°C) zit liefst 45 graden verschil! In die zeven dagen tijd zullen de deelnemers 295 km lopen, en 59 uur en 38.000 km vliegen. De winnaar is hij of zij die de snelste tijd neerzet op het totaal van de zeven marathons. Niet alleen fysiek, maar ook logistiek wordt de race een erg zware opgave.

Tien sportievelingen gaan de uitdaging aan: vier Britten, een Braziliaan, een Amerikaan, een Chinees, een Australiër, een Fransman en een Finse. Marianne Melanie Zaikova uit Finland kan geschiedenis schrijven door als eerste vrouw ooit 7 marathons op 7 werelddelen in 7 dagen te lopen.

Begint het bij jou ook al te kriebelen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want de inschrijvingen voor de editie van 2016 zijn al geopend. Aan deelname hangt wel een prijskaartje van 32.000 euro vast…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?