7 eenvoudige oefeningen voor aan je thuisbureau

Moet je (opnieuw) van thuis uit werken, waarbij je je voornamelijk verplaatst van je computerplek naar de keuken of het toilet en terug? Wij zetten enkele oefeningen op een rijtje die je aan je bureau kan doen.

Veel mensen zitten op het werk uren aan hun bureau. Niet onbegrijpelijk want er moet uiteraard gewerkt worden. Maar het zorgt er wel voor dat je niet veel beweegt op een dag. Gelukkig bestaat er zoiets als ‘deskercises’: eenvoudig oefeningen die je makkelijk achter je bureau kan doen. Want alle kleine beetjes helpen om fit te blijven!

1. Hef je benen op, afwisselend links en rechts. Als je durft, kan je het proberen met 2 benen tegelijk. Let wel op als je een bureaustoel op wieltjes hebt…
2. Span je bilspieren aan – links, rechts of allebei tegelijk. Doe dit gedurende 3 tot 5 minuten, telkens een 10-tal seconden.
3. Span je kuiten op en laat los – links, rechts of allebei tegelijk. Doe dit gedurende 2 minuten, telkens 1 à 2 seconden.
4. Beweeg je ribbenkast van links naar rechts zodat je je schuine buiskpieren aanspant. Herhaal 15 keer.
5. Trek je buik in, waardoor je je buikspieren opspant. Houd dit 10 seconden aan en ontspan. Herhaal 10 keer.
6. Zet je handen op je bureaustoel, houd je benen in een hoek van 90 graden of recht voor je en hef jezelf op met je armen. Herhaal 10 keer. Een uitstekende oefening voor je armspieren! Let ook hier op als je bureaustoel wieltjes heeft…
7. Werk rechtstaand. Zet je laptop op een hoge tafel en werk eens een (half) dagje of een paar uur rechtstaand. Een goede afwisseling met die bureaustoel!

Je kan deze oefeningen uiteraard ook doen in een niet-werkcontext, bijvoorbeeld als je ’s avonds in de zetel zit. Zo combineer je het aangename een het nuttige, win-win!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?