7.000 lopers verwacht op Stadsloop De Gentenaar

Nu zondag vindt de Stadsloop De Gentenaar plaats. Meer dan 4.000 lopers zijn vooraf ingeschreven, in totaal worden 7.000 deelnemers verwacht. Daarmee is Gent de op vijf na grootste loop van ons land.

NIEUW PARCOURS

Er is heel wat gewijzigd ten opzichte van vorige edities: het parcours loopt uiteraard nog steeds dwars door het mooie historische centrum, maar daarna verkennen we de omgeving van het Badhuis Van Eyck, Portus Ganda en de Machariuswijk. Een verrassend leuk parcours dat op geen moment verveelt.

De start bevindt zich wel net als vorig jaar in de Sint-Amandsstraat, de finish ligt op het Sint-Pietersplein. Er staat een 10 km en een 5 km op het programma en voor de jongste lopers is er de Chiquita Kids Run van 1 km met start en aankomst op het Sint-Pietersplein.

De uitslagen vind je op maandag 21 mei exclusief in De Gentenaar en vanaf dinsdag 22 mei op de website.

VEERLE DEJAEGHERE AAN DE START

De Partena Run Classics is al aan zijn 5de manche toe. Bij de mannen is de leider in het klassement Alexander Diaz Rodriguez één van de favorieten. Concurrentie kan hij verwachten van onder meer Stefan Van den Broek en Angelo Vandecasteele. Bij de vrouwen is Veerle Dejaeghere de topfavoriete. Zij kan bovendien de leidersplaats in de stand overnemen van Sigrid Vanden Bempt die niet aan de start staat in Gent.

De Partena Run Classics is een regelmatigheidscriterium met 7 stadslopen in de mooiste steden van Vlaanderen. Atleten met de Belgische nationaliteit die 4 van de 7 wedstrijden beëindigen, komen in aanmerking voor het eindklassement en het prijzengeld.


STRETCHEN, MASSAGE EN MUZIEK

De Stadsloop De Gentenaar is er vooral voor de duizenden recreanten. Op het Sint-Pietersplein is aan hen gedacht. Zowel voor als na de wedstrijd kunnen ze er stretchen en achteraf kunnen ze er genieten van een deugddoende massage.

Programma:
13.30 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14.00 u.: Start to Run 5 km
15.00 u.: Stadsloop De Gentenaar 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?