7.000 headlights brengen licht

In Antwerpen werd de vierde van de Energizer Night Run 'gelopen'. Met 7.000 avondlopers en evenveel dansende lichtjes aan de start, zorgde ook deze editie voor bijzonder veel sfeer en unieke beelden.

Het principe van de Energizer Night Run blijft hetzelfde en is heel eenvoudig: na zonsondergang wordt het startsein gegeven voor de 9 km lange en pikdonkere loop in het mooie Rivierenhof. Alle deelnemers zijn gewapend met een Energizer headlight om samen het donkere parcours te verlichten.

“Dit event is iets speciaals, een stoet van 7.000 dansende lichtjes zorgt voor een feeëriek beeld. Heel wat lopers die er de voorbije jaren bij waren, waren er nu opnieuw. Dat is het beste bewijs dat de Energizer Night Run een unieke loopervaring is”, verduidelijkt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “Elk jaar brengen we iets nieuws. Dit jaar was dat de passage door het Openluchttheater, dwars doorheen een live concert!”

De 7.000 Night Runners gingen van start in 2 startwaves om het loopcomfort van alle deelnemers te garanderen. De eerste 3.500 lopers gingen van start om 21u, de 2e wave volgde om 21u40.

Iedere deelnemer kreeg een Energizer headlight en een zwart Energizer Night Run t-shirt bij inschrijving. Alle deelnemers waren verplicht zowel het t-shirt als de headlight te dragen tijdens de run. De duizenden lichtjes en de donkere outfits zorgden voor een unieke sfeer in het park. Het Rivierenhof was voor de gelegenheid volledig verduisterd en over het volledige traject werd er speciale animatie voorzien met klank en licht! Ook supporters konden meegenieten van het voorziene lichtspektakel en de muziek.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?