6e Keytrade Bank Urban Trail Mechelen voert je opnieuw langs verrassende en historische locaties

Op zaterdagavond 14 december is de Mechelse binnenstad voor de zesde keer het decor voor de magische Keytrade Bank Urban Trail Mechelen. Dit unieke loopevent, over 6 km en 10 km, voert de deelnemende lopers langs en door tal van interessante Mechelse gebouwen. Eén van de blikvangers wordt zonder twijfel Het Predikheren!

Na Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel, Bergen en Brugge sluit Mechelen de Keytrade Bank Urban Trail Series af. De Urban Trail Mechelen is meer dan een loopwedstrijd, het is een ware ontdekkingstocht op loopschoenen.

Dit zijn alvast drie van de meest in het oog springende locaties op het parcours:

Predikherenkerk: Het Predikheren, de nieuwe cultureel dynamische hotspot van Mechelen. De rijke geschiedenis van het gebouw en de unieke restauratie, waarbij de gelaagdheid van het verleden een plaats krijgt, maken van het oude klooster één van de meest magische bibliotheken in Vlaanderen.

Hof van Busleyden: Dit renaissance stadspaleis is één van de prachtige gebouwen in Mechelen daterend uit het begin van de zestiende eeuw. 

Brouwerij Het Anker: Al vijf generaties lang wordt hier bier gebrouwen in hartje Mechelen.

“De combinatie van het lopen, ontdekken van toplocaties in de Mechelse binnenstad en genieten van de wintersfeer maakt het interessant voor iedere Mechelaar om mee te doen”, zegt schepen van Sport Abdrahman Labsir. “Amuseren is hier duidelijk het voornaamste doel. Top dat dergelijke initiatieven in Mechelen doorgaan, het is weer een moment waarop mensen samen komen, samen kunnen beleven en tegelijk met hun gezondheid bezig zijn. Kortom als je deel wil uitmaken van deze belevenis, is inschrijven de boodschap.”

Inschrijven voor de zesde editie van de Keytrade Bank Urban Trail Mechelen kan vanaf nu. Net zoals de voorbije jaren zal de inschrijvingslimiet wellicht snel bereikt zijn. Wie de Keytrade Bank Urban Trail Mechelen zeker niet wil missen en één van de duizenden lopers aan de start wil zijn, wacht dus best niet te lang om in te schrijven!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?