6500 km ononderbroken loop- en wandelplezier!

Binnenkort zal je helemaal van de oost- naar de westkust van Amerika kunnen stappen of lopen via een netwerk van adembenemend mooie trailpaden.

De Great American Rail-Trail zal zo’n 6500 km rail trails (wandelpaden langs vroegere spoorwegbeddingen) en andere trailroutes met elkaar verbinden doorheen 14 staten van de USA, van Washington D.C. tot de staat Washington. Je zal er kunnen wandelen, lopen, fietsen, paardrijden, rolschaatsen,… van oost naar west (of omgekeerd natuurlijk). Auto’s zullen er in de verste verte niet te bespeuren zijn en 80% is offroad en onverhard.

Het idee hiervoor ontstond in de jaren ’80 en kwam de laatste jaren in een stroomversnelling terecht. Onlangs maakte de Rails-to-Trails Conservancy een lijst van 125 bestaande paden bekend die zullen behoren tot de Great American Rail-Trail. Daarnaast zullen er ook een 90-tal ‘gap trails’ zijn om de paden te overbruggen zodat er één geïntegreerd netwerk ontstaat.

Enkele van de trails zijn de Capital Crescent Trail in Washington D.C. en Maryland, de Panhandle Trail in Pennsylvania en West Virginia, de Cedar Valley Nature Trail in Iowa, de Casper Rail Trail in Wyoming, de Headwaters Trail System in Montana en de Trail of the Coeur d’Alenes in Idaho. Misschien zeggen de namen je niet zoveel, maar het zijn stuk voor stuk prachtige paden om te wandelen, te lopen of te fietsen. Echt een droom voor outdoorliefhebbers!

De Great American Rail-Trail is het grootste trailproject in de geschiedenis van de USA. Vandaag is het al voor de helft voltooid en die paden zijn al toegankelijk voor het publiek. Er wordt verwacht dat het nog een tiental jaar zal duren tegen dat alles rond is. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?