6 tips: veilig lopen in het donker

Als loper ga je in deze periode vaker in het donker op pad en dat vraagt wat extra voorbereiding. Wij zorgen ervoor dat je niets uit het oog verliest.

1. Val op

Opvallen is een must tijdens de donkerste maanden van het jaar. Felle kleuren, reflecterende stroken en lichtgevende gadgets zoals een hoofdlampje zijn dan je beste vrienden. Het aanbod is groot genoeg. Maar hoe opvallend je outfit ook is, de gouden regel luidt: ga er nooit van uit dat een andere weggebruiker je gezien heeft. De focus van autobestuurders ligt vaak op andere zaken, waardoor je het best oogcontact met de bestuurder maakt, als je ergens wil oversteken.

2. Kies een loopmaatje

Hoe meer zielen, hoe meer vreugde en veiligheid! Dankzij een loopmaatje val je niet alleen beter op, vier ogen zien ook meer dan twee. Daardoor voorkom je gemakkelijker gevaarlijke situaties. Dat effect versterk je als je met een groep op pad gaat. Nog een pluspunt: een loopmaatje motiveert je als je in je zetel wil blijven liggen.

Het volledige artikel over ‘veilig lopen in het donker’ lees je in ons novembernummer (nu in de winkel). Je leest het volledige artikel hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?