6 tips om vuile en natte schoenen opnieuw proper te krijgen

Lopen in guur en nat weer kan best plezant zijn. Alleen worden je schoenen er verdomd vuil van. Tijd voor wat gouden tips om ze weer proper te krijgen!

1. Steek ze niet in de wasmachine
Het is verleidelijk om het toch te doen, maar in de wasmachine kunnen de lijmverbindingen in de schoen verzwakken en de stiksels loskomen. Doe het niet!

2. Zet ze niet bij een directe warmtebron
Uiteraard drogen je schoenen snel als je ze in de buurt van de verwarming zet, maar de kunststofmaterialen van je schoeisel zijn niet hittebestendig. Daardoor kunnen de tussenzolen en het bovenwerk smelten en vervormen. En dat is natuurlijk niét de bedoeling…

3. Laat ze goed verluchten
Zet je schoenen helemaal open. Het kan ook een goed idee zijn om ze 24 uur te laten rusten. Net als jouw lichaam, verdienen ook je teerbeminde loopschoentjes wat rust!

4. Wissel van schoenen
Als je vaak loopt, doe je er goed aan om af te wisselen tussen meerdere schoenen, zodat je elk paar genoeg rust kan geven. Plus: variatie is gewoon ook leuk en het maakt het lopen des te plezanter!

5. Gebruik lauw water
Vuile schoenen maak je het best proper met lauw water en een zacht nagelborsteltje. Zo beschadig je de naden en de stiksels niet.

6. Haal de inlegzolen uit je schoenen
Als je schoenen kletsnat zijn, haal dan de inlegzolen eruit zodat het vocht kan verdampen en er geen vuilresten achterblijven. Want als er vocht tussen de binnenzool en de schoen blijft zitten, kan er schimmel ontstaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.