6-jarige Charlie loopt elke dag 1 km voor goede doel

Charlie Munday is geen doordeweekse jongen. Deze 6-jarige knaap uit het Engelse Ipswich heeft zich voorgenomen om elke dag in juli 1 km te lopen en zo de lokale voedselbank in zijn stad te steunen.

Papa Luke en mama Sarah zijn allebei verwoede lopers en nu heeft ook de kleine Charlie de smaak te pakken. “Hij loopt over van energie en staat elke dag te popelen om zijn outfit aan te trekken en te gaan lopen”, vertelt Sarah in de Ipswich Star. “Dat doet hij ’s avonds als zijn papa thuis is van het werk.”

De jongen liep op 1 juli zijn eerste kilometer en heeft zich voorgenomen dit dagelijks vol te houden tot het einde van de maand. En dat doet hij niet zomaar. “Ik stelde hem voor er een goed doel aan te koppelen”, legt Sarah uit. “Hij mocht zelf kiezen welk. ‘Voor mensen die niks hebben’, was zijn antwoord.”

En zo kwam de familie Munday uit bij FIND, wat staat voor Families In Need, de voedselbank van Ipswich. Via een lokale charity website kan iedereen die wil de actie van de kleine Charlie sponsoren. Het bescheiden richtbedrag van 50 pond werd al gauw ruimschoots overtroffen. Na enkele dagen staat de teller al op 240 pond.

Dit loopverhaal over de kleine Charlie is hartverwarmend en zeker geen alleenstaand geval. Enkele weken geleden berichtten we ook al over een 9-jarige Amerikaanse jongen die 115 opeenvolgende dagen naar school liep voor een groenere wereld.

Maar is dat allemaal wel zo gezond, zo veel lopen op jonge leeftijd? Vrijdag brengen we op onze website een artikel over dit thema. Ga je weleens lopen met je kind, maar weet je niet of die een bepaalde lichaamsactiviteit wel aankan? In het artikel zullen we enkele belangrijke inzichten op een rijtje zetten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?