6 gedachten die bij winterweer door het hoofd van elke loper schieten

Koning Winter heeft lang op zich laten wachten, maar is ondertussen dan toch in ons land geraakt. De kans is dan ook groot dat onderstaande 'winterse loopgedachten' de afgelopen dagen door je hoofd geflitst zijn.

1. Oei, dat valt tegen. Van vrij zacht weer naar die eerste koude: dat is altijd even aanpassen. Ook voor lopers. Zeker als het zonnetje schijnt, lijkt het van achter glas bekeken nog wel allemaal mee te vallen met de temperatuur, maar schijn bedriegt. En als de snijdende wind ook de kop opsteekt, keldert de gevoelstemperatuur al helemaal.

2. Mijn neus loopt blijkbaar sneller dan ik. De winterkoude brengt nu eenmaal ook lichamelijke ongemakken met zich mee.

3. Zou ik toch niet beter voor de loopband kiezen? Tuurlijk niet, al is de verleiding bij deze temperaturen uiteraard wel groot.

4. Mijn tenen vriezen er af. Er bestaan trucjes voor om je voeten warm te houden tijdens het lopen, maar iedereen heeft tijdens een winterse looptocht al eens het gevoel gehad op ijsklompen te lopen.

5. Hopelijk is het daar niet te glad. Zeker op plaatsen waar het gesneeuwd heeft, kan je de ondergrond moeilijk inschatten. En dan is het maar hopen dat het goed gaat wanneer je er passeert.

6. Ik ben blij dat ik gaan lopen ben. Na een loopje heb je sowieso een voldaan gevoel. Als je thuiskomt na een looptocht in winterse omstandigheden, zal dat gevoel alleen maar sterker zijn.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?