6 dingen die lopers niét gaan missen aan de winter

De winter kan nog eventjes duren, maar met het zonnetje dat opnieuw wat meer warmte begint te geven, kunnen we nu toch al stilletjes beginnen dromen van de lente! Er zijn 6 redenen waarom wij lopers niet rouwig zijn dat de winter bijna voorbij is...

1. Gebrek aan loopmaatjes
In de winter zijn er een pak meer excuses om niet te gaan lopen, vooral dan door het weer. Het aantal loopmaatjes daalt tijdens de wintermaanden vaak zienderogen, omdat het sneeuwt, vriest, stormt of gewoon vuil en guur weer is (lees: typisch Belgisch winterweer). Voor lopers die graag wat gezelschap hebben tijdens het sporten, betekent dat een flinke domper op hun loopmotivatie.

2. Ongeveer 87 laagjes aantrekken
Voor je eigen gezondheid is het tijdens de winter verstandig om meerdere laagjes aan te trekken als je gaat lopen. Veel moeite en tijd kost dat allemaal niet, maar geef toe: alleen je T-shirt, short en loopschoenen moeten aantrekken is toch veel leuker en makkelijker?

3. Weinig wedstrijden op de planning
Tijdens de winter staan er zeker enkele leuke loopwedstrijden op het menu. Maar zodra de lente op gang geschoten is, kan je het aantal mooie loopwedstrijden haast niet meer bijhouden. De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon, de Spartacus Run, de Great Breweries Marathon, de Abdijentocht, Kortrijk Loopt voor Think-Pink, Dwars door Brugge en ga zo maar verder: al deze loopevents vinden plaats tussen midden april en midden mei. Iets om keihard naar uit te kijken, als je ’t ons vraagt!

4. Voor de loopband kiezen
Als het stormt of de weg er glad bijligt, is het niet zo verstandig om buiten te gaan lopen. Dan kan de loopband een welgekomen alternatief zijn. Maar mensen die liever op de loopband dan in de gezonde buitenlucht lopen, zijn toch wel vrij zeldzaam …

5. Extra aandachtig zijn
Er zijn dan wel maartse buien en aprilse grillen, maar rijm- en ijzelplekken en met sneeuw bedekte looproutes komen in de lente toch maar zelden voor. Je moet – zoals altijd – uiteraard nog altijd wel je ogen goed openhouden als je onderweg bent (een tak of put in het park kan ook in de lente voor miserie zorgen), maar toch net wat minder dan tijdens de wintermaanden.

6. Het is te donker
Veel mensen komen na hun werk tussen 17u en 18u thuis. Wie ’s winters dan nog wil gaan lopen, moet dat doen in het donker. Voor velen is dit een opgave, wat begrijpelijk is… De lente maakt daar gelukkig komaf mee. Het blijft dan al langer licht en vanaf eind maart schakelen we over op zomeruur en wordt de dag een uurtje langer. Daar kijken we nu al reikhalzend naar uit!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?