6.000 stoere lopers aan de start van Race Against Nature

Nu zondag 21 september wordt in Energy Park in Averbode de derde editie van de Race Against Nature georganiseerd. De 6.000 deelnemers krijgen een parcours van 10 km met maar liefst 16 spectaculaire hindernissen voorgeschoteld.

De afgelopen weken werden reeds verschillende obstakels bekendgemaakt. De deelnemers zullen proeven met ronkende namen als “The Neptunus Storm”, “Lumber Jack Freeway” en “Jolly Jumper Bootcamp” moeten overwinnen. Voor het eerst is er ook een spectaculaire “army” proef, gebouwd door het bataljon 3Para. Heel wat hindernissen werden nog niet bekendgemaakt en blijven een verrassing tot op de dag zelf. De gekende proeven vind je terug op www.spartacusseries.be. Voor een aantal proeven is er ook dit jaar echt teamwork vereist. Zo moet er voor de “Pull & Float” een vlot met 10 personen over een poel getrokken worden.

Om het comfort van de deelnemers zo groot mogelijk te maken zullen de deelnemers om de 5 minuten in waves van 250 personen starten. De eerste start wordt gegeven om 13u00. De deelnemers komen uit alle hoeken van ons land afgezakt. Wie denkt dat de Race Against Nature enkel voor stoere mannen is, heeft het mis. 37% van de deelnemers zijn vrouwen. Meer dan 2.300 deelnemers schreven zich in groep in en staan dus samen met hun vrienden, ploegmaats, collega?s, … aan de start.

Vanaf 10u kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen aan de inschrijvingen op de evenementenweide van Energy Park in Averbode (het vroegere Domein De Vijvers), waar ook de start en de finish liggen. Iedere deelnemer krijgt een uniek Race Against Nature shirt en een prachtige medaille aan de finish.

INSCHRIJVEN KAN NOG

Wie er nog bij wil zijn, kan zich de dag zelf vanaf 10u inschrijven in Energy Park. Niet zo?n held? Kom dan gewoon supporteren en genieten van de geweldige sfeer. De toegang tot het domein is gratis.

De Race Against Nature maakt deel uit van de Spartacus Series, een verzameling van massalopen die een echte uitdaging vormen voor de lopers. Het volgende evenement op de kalender van de Spartacus Series is de Neptunus Run in Nieuwpoort op zondag 16 november. Inschrijven voor dit evenement kan nog, daar zijn het aantal plaatsen beperkt tot 4.000.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?