6.000 lopers klaar voor eerste Urban Trail Gent

Nu zondag neemt de allereerste Urban Trail Gent 6.000 deelnemers op sleeptouw door de historische gebouwen van de binnenstad, langs de mooiste, meest bekende plekjes, maar ook verborgen pareltjes.

De start en finish van deze bijzondere 10 km liggen aan de statige Leopoldskazerne. Het parcours dat de lopers krijgen voorgeschoteld is een aaneenschakeling van hoogtepunten: de tuin van de Sint-Pietersabdij en de trajecten door ondermeer de Vooruit, het Stadhuis, het Groot Vleeshuis, Luca School of Arts, het Huis van Alijn, het Glazen Straatje en de Bijloke site. De Urban Trail zal op een unieke manier sport, cultuur en toerisme verenigen.

Maximum 6.000 deelnemers

Deelnemers starten om de 15 minuten in waves van 1.000 lopers. De eerste start wordt gegeven om 9u, de laatste om 10u15. Omdat comfort en beleving centraal staan, worden er maar 6.000 deelnemers toegelaten. Ruim 5.600 lopers schreven zich vooraf in. De laatste 400 plaatsen voor dit unieke loopevenement zijn te koop in de Primo-winkels van Gent en Lochristi of via reservatie op de eventsite.

Opvallende naam in de startlijst is die van Junior Bauwens, Europees bokskampioen, die deze unieke loopervaring in zijn thuisstad niet wilde missen. Schepen van Sport Resul Tapmaz geeft het startschot: “Gent is een loopstad. Als stadsbestuur juichen we dat toe en willen we dat zoveel mogelijk verder stimuleren. Niet alleen met mooie events zoals deze, maar ook onder meer door bewegwijzering van bestaande routes en de aanleg van nieuwe looproutes in onze stad. Het overkoepelend project ‘Gent zet het op een lopen’ gaat van start in mei 2015.”

Ontbijt in de kazerne

Na de run is er voor iedere deelnemer een ontbijt in de Leopoldskazerne, aangeboden door Delhaize. De opbrengst hiervan wordt aan Plan België geschonken voor de strijd tegen kindhuwelijken in Niger. Behalve een lekker ontbijt krijgt iedere deelnemer ook een Urban Trail Gent running shirt. In de Leopoldskazerne worden kleedruimte, douches en een bewaarplaats voor sporttassen voorzien.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?