5000 x Spartacus in Boom

Woensdag wordt in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom de 2de editie van de Spartacus Run georganiseerd. Het belooft opnieuw het zwaarste en spectaculairste loopevenement van het land te worden.

Alle deelnemers krijgen een heuvelachtig parcours voorgeschoteld van 10 km waarbij 16 adembenemende hindernissen moeten worden overwonnen. Voor het tweede jaar op rij zijn alle beschikbare plaatsen ingenomen. Vorig jaar stonden er 3.000 sportievelingen aan de start, dit jaar zijn dat er 5.000.

De Spartacus Run wordt georganiseerd ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan. Artoer overleed in 2011 tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman. Zijn moeder, Evelina Aghajanyan en zijn vrienden zijn bijzonder opgetogen met het succes van deze tweede editie.

“Het is onvoorstelbaar dat het evenement zo snel volzet was. Het is opnieuw een prachtig eerbetoon aan Artoer. Ik kijk er al weken naar uit en zal op de eerste rij staan om iedereen aan te moedigen”, vertelt Evelina.

EL CAPITAN, THE WALL EN COLOR LABYRINTH

De afgelopen weken werden reeds verschillende proeven bekend gemaakt. De deelnemers zullen proeven met ronkende namen als “El Capitan“, “The Wall” en “Color Labyrinth” moeten overwinnen. Vijf hindernissen werden nog niet bekendgemaakt en blijven een verrassing tot op de dag zelf.

Onder de deelnemers zijn er ook enkele BV’s die de uitdaging aangaan. Zo zullen ondermeer actrice Nathalie Meskens en ex-tennisster Elke Clijsters aan de start staan.

Om het comfort van de deelnemers zo groot mogelijk te maken zullen de deelnemers in waves van 250 personen starten. Dit moet er samen met de zandloperstart voor zorgen dat de wachttijd aan de hindernissen tot een minimum wordt beperkt.

VOLZET

Wie er nog bij wil zijn is hopeloos te laat, want de 5.000 plaatsen zijn reeds sinds half maart de deur uit. Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar supporteren en meegenieten van de geweldige sfeer kan uiteraard wel.

Vanaf 12u kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen aan de inschrijvingen op de grote evenementenweide van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, waar ook de start en de finish liggen. De start van de eerste wave wordt om 15u gegeven. Iedere deelnemer krijgt een uniek Spartacus Run singlet en een prachtige medaille aan de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?