5000 lopers op ontdekking tijdens vierde Brugge Urban Trail

Op zondag 16 oktober is Brugge het decor voor de vierde Brugge Urban Trail®, een uniek loopevenement over 10 km langs en door tal van historische Brugse gebouwen. De lopers doen 23 locaties aan, op een volledig vernieuwd parcours. .

Het belooft een prachtige nazomerdag te worden in Brugge. 5000 lopers hebben hun kans gegrepen om zondagochtend al lopend een uniek kantje van Brugge te ontdekken. De Brugge Urban Trail® wordt een indrukwekkende ontdekkingstocht door de West-Vlaamse hoofdstad, haar parken en gebouwen. Na de start op de Markt zullen de lopers 23 locaties aandoen, de ene al bekender dan de andere.

18 nieuwe locaties

Voor de vierde editie werd het parcours volledig vernieuwd, zodat het opnieuw verrassend is voor elke loper. Daardoor staan er 18 nieuwe locaties op het programma, waarbij het vooral uitkijken is naar de volgende passages:

– AZ Sint-Jan – Site Sint-Franciscus Xaveriusziekenhuis: Middeleeuws hospitaal
– Art Gallery Koetshuis: lopen tussen bronzen kunstwerken
– Bevoorrading met chocolade voor alle lopers bij Chocolatier Dumon. Een unicum!
– De lobby van Hotel Martin’s Brugge, terwijl de bezoekers volop uitchecken
– Kletterende potten en pannen bij Hotel- en Toerismeschool Spermalie
– Reverse Run: 15 meter achteruit lopen bij Engelendale

Beleving

Bij een Urban Trail staat de beleving van de stad op een atypische manier centraal. De lopers krijgen zo de kans om Brugge in al haar facetten te leren kennen. Vijf waves tussen 9u en 10.20u zorgen ervoor dat de lopers in alle comfort van al het moois kunnen genieten. Dankzij titelsponsor NN kon elke deelnemer zich voorbereiden met een trainingsprogramma van MyEnergyLab. Er is geen tijdsregistratie, maar NN biedt via MyPage voor elke deelnemer een persoonlijke compilatie aan van filmpjes en foto’s op drie locaties en de finish.

5000 deelnemers

Net zoals de vorige jaren, is ook de vierde editie met 5000 deelnemers volzet. Er zijn nog maar 100 beschikbare plaatsen die naar alle verwachting voor het weekend de deur uit zullen zijn. Alle deelnemers krijgen een uniek T-shirt van de Brugge Urban Trail en na afloop een Delhaize-ontbijt.

Burgemeester Renaat Landuyt, schepen van Sport Annick Lambrecht en CEO van NN Insurance, Jan Van Autreve geven om 9u het startschot voor de vierde Brugge Urban Trail. Vlak voor de start van de tweede wave om 9.20u neemt Plan België de cheque van deelnemersgiften in ontvangst. Daarmee ondersteunt de Brugge Urban Trail hun campagne voor gelijke meisjesrechten overal ter wereld.

Praktisch

– Brugge Urban Trail®
– Zondag 16 oktober
– Startschot om 9u
– Finish: Burg
– 5 waves starten om 9u, 9.20u, 9.40u, 10u en 10.20u

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?