5000 lopers ontdekken verborgen pareltjes in Brugge

De start van de derde editie van de Brugge Urban Trail vond plaats op de Markt, volgens velen het mooiste plekje van Brugge. Maar de 5000 deelnemers ontdekten ook enkele verborgen pareltjes van de binnenstad.

Bepaalde delen van Vlaanderen waren zondagvoormiddag in mist gehuld, maar Brugge had geluk met het weer. De hemel boven de Markt en het Belfort was open. Het was dus een prachtige herfstdag voor een prachtige looptocht van 10 km langs en door de mooiste gebouwen van Brugge.

Burgemeester Renaat Landuyt en schepen van Sport Annick Lambrecht – die zelf ook zou meelopen – gaven het startschot. Er werd gestart in vier waves tussen 9u30 en 10u30.

Op het parcoursplan waren 19 bijzondere locaties aangeduid. Daarbij ‘klassiekers’ als het begijnhof en het stadhuis, maar vele lopers waren blij verrast met de passages langs/door onder meer het Hof Lanchals, het Engels klooster en het woon- en zorgecentrum Engelendale.

De Brugge Urban Trail draait dan ook om een bijzondere loopervaring. Je komt op plaatsen en loopt door gebouwen waar je nog nooit bent geweest. Ook de Stadsschouwburg was voor vele deelnemers een ontdekking.

Na de loopinspanning kon iedereen genieten van een lekker ontbijt in het Provinciaal Hof, een imposant gebouw in neogotische stijl en de ambtswoning van de gouverneur van West-Vlaanderen.

De ideale gelegenheid en het ideale moment ook om plannen te smeden voor de volgende manches van de NN Urban Trail Series. Dit zijn op zondag 8 november de DH Namur Urban Trail en op zaterdag 5 december de Urban Trail Mechelen. Voor de nocturne in Mechelen zijn er nog maar 500 plaatsen beschikbaar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?