500 deelnemers op eerste indoor trail in Benelux

Trailrunning staat voor afzien in de natuur, maar dat het ook indoor kan bewezen ze dit weekend in de Zeelandhallen in het Nederlandse Goes. Bekijk de beelden van de eerste indoor trail in de Benelux!

De Indoor Trail Zeeland begon zaterdagochtend met een reeks jeugdwedstrijden en aan het einde van de dag vormden de hoofdwedstrijden voor mannen en vrouwen de kers op de taart. In totaal kwamen er 500 lopers in actie in de Zeelandhallen. Zij moesten er een twintigtal kunstmatige hindernissen trotseren en dan hebben we het vooral over veel zandpartijen, maar ook een houten brug en een waterbak waren opgenomen in het parcours.

De Mauritaniër Mohamed Berok won de 7 km lange hoofdwedstrijd bij de mannen in 27:38. Bij de vrouwen was de Nederlandse Dieuwertje Poort de snelste over 4,9 km.

Het was voor het eerst dat er in Nederland – en bij uitbreiding in de hele Benelux – een indoortrail werd gehouden. De organisatoren haalden de mosterd in Dortmund, waar vorig jaar voor het eerst in Europa een gelijkaardig event werd georganiseerd.

De organisatie spreekt alvast van een succes en wil van de Indoor Trail Zeeland in de toekomst een meerdaagse maken, met op vrijdag scholenwedstrijden en op zondag een event voor mountainbikers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?