5 zaken waar loopcoaches een punthoofd van krijgen

Misschien heb je in de aanloop naar de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon een beroep gedaan op een loopcoach. Hij maakte van jou een betere loper, al maakte jij het hem mogelijks niet altijd even makkelijk. Hieronder 5 ergernissen van loopcoaches.

1. Te laat komen

Een klassieker in zowat alle takken van onze maatschappij, dus ook bij loopcoaches. Vooral als je ook niet (of veel te laat) verwittigd hebt.

2. Hartslag boven alles

“Ik zit nu aan 164 hartslagen per minuut, ben ik goed bezig? Oh, nu zit ik al aan 166, mag dat nog? Hoeveel hartslagen mogen er nog bij?” Je hartslag monitoren is belangrijk, maar de loopcoaches weten echt wel waarmee ze bezig zijn. Om de haverklap een analyse vragen, is dus niet nodig.  

3. Focus is met vakantie

Daar zitten vooral de sociale media voor veel tussen. Tegenwoordig nemen veel mensen hun smartphone mee tijdens hun looptrainingen (voor gps-tracking of muziek). En dan is het toch o zo verleidelijk om even Facebook te checken. Want er heeft iemand gereageerd op je statusupdate! Ook te veel gebabbel onderling is nefast voor de focus.

4. Afstand zelf bepalen

De loopcoach heeft vandaag een training van 8 kilometer voorzien. Daarvoor heeft hij natuurlijk zijn redenen. Als je je na die 8 kilometer nog perfect voelt, hoef je er niet zozeer nog 4 kilometer bij te doen.

5. Vage klachten

“Mijn voet doet pijn, ergens aan de binnenkant. Gisteren was het wat meer naar de voorkant toe, vandaag is het precies een beetje opgeschoven. Wat moet ik daaraan doen?” Je loopcoach is uiteraard geen dokter, dus kan je al helemaal niet verwachten dat hij dit soort vage klachten oplost.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?