5 x thuis meer bewegen

Slaag je er moeilijk in om elke dag voldoende te sporten en te bewegen en aan 10.000 stappen te geraken? Ook thuis kan je veel bewegen en actief zijn. Hier zijn onze tips!

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt volwassenen aan om wekelijks 150 minuten matig intensief te bewegen (bv. joggen, zwemmen, fietsen, wandelen). Wie intensief sport (bv. hardlopen), heeft aan 75 minuten voldoende. Probeer te streven naar 10.000 stappen per dag, dat is een goeie richtlijn. Als het je niet lukt om buitenshuis te gaan sporten, kan je ook thuis extra bewegen met enkele – al zeggen we het zelf – eenvoudige tips!

ZO BLIJF JE ACTIEF IN EN ROND JE HUIS:

1. Doe het huishouden
Huishoudelijke taakjes als stofzuigen, strijken en de ramen wassen zijn perfecte manieren om extra te bewegen. Bijkomend voordeel: je huis ziet er piekfijn uit en dat geeft extra veel voldoening!
2. Speel met je kinderen
Bij voorkeur buiten, uiteraard. Laat je koters ravotten en doe zelf zonder schaamte mee. Het is een goeie manier om extra calorieën te verbranden. Niet zo mooi weer? Geen probleem, gewoon een jas aan en dan kunnen jullie ook lekker buiten spelen.
3. Maak ’s middags of ’s avonds na het eten een korte wandeling in je straat of buurt
Je kan dit alleen doen om tot rust te komen. Je kan ook vragen aan je kinderen en/of partner om je te vergezellen. Quality time en met z’n allen aan het bewegen! Heb je een hond? Dan heb je een perfecte reden in huis om meer te bewegen want het beestje moet natuurlijk uitgelaten worden. Wist je dat de gemiddelde viervoeter anderhalf uur beweging per dag nodig heeft? Dat is ook goed voor jouw conditie!
4. Als je tv kijkt, probeer dan intussen iets van beweging te doen
Denk aan wat buikspieroefeningen of een sessie yoga of core stability op een matje voor de tv, fietsen op de hometrainer of lopen op de loopband (als je die hebt, natuurlijk). Ook als je telefoontjes moet plegen (bv. voor je werk of naar familie), is het goed om dit al stappend te proberen doen. Bij voorkeur met enkele trappen erbij, om je billen aan het werk te zetten!
5. Start je dag met enkele yoga-oefeningen, core stability of wat buikspieroefeningen
Het is een goede manier om je dag ontspannen te starten, voor de ‘rush’ begint. Je kan enkele eenvoudige yoga-oefeningen doen met de Yoga met Evy app van Energy Lab. Inspiratie voor je home-workout vind je in de links hieronder!

Zo zie je maar dat je niet altijd de deur uit moet om te werken aan je conditie. Geniet van je home-workouts!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.