‘5 km/u sneller dankzij oude trainingsmethodes’

In het novembernummer van running.be gingen we langs bij het A-team. Hannibal, B.A. of een zwart minibusje kwamen we niet tegen, wel een heleboel snelle lopers.

Het A-team is een vriendengroepje uit Vlaams-Brabant onder leiding van trainer en oprichter Albert Aerts (de man centraal op de foto met de zwarte broek). Geen van de leden is verbonden aan de atletiekliga, maar dat weerhoudt hen er niet van om overwinning na overwinning te boeken op diverse wedstrijden.

Aan running.be verklapte Albert zijn geheim: “Ik werk nog met oude trainingsmethodes. Van computersimulaties moet ik niets weten. Toch slaag ik erin om de tijden van onze lopers bijna tot op de minuut correct te voorspellen. Het mooiste is dat ik nieuwe leden bij ons zie groeien en evolueren. Sommige nieuwkomers lopen tien kilometer per uur. Na een tijdje lopen ze vijf kilometer per uur sneller.”

De volledige reportage over deze loopclub lees je in het running.be magazine dat nu in de winkels ligt. Je kan het hier ook digitaal lezen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?