5.573 sportievelingen lopen de Warmathon in Brussel

Gisteren vond in Brussel de derde Warmathon plaats. Meer dan 5.500 sportievelingen gaven het beste van zichzelf voor het goede doel.

Gisteren mocht Brussel zich van zijn sportiefste kant laten zien op de Warmathon van De Warmste Week. Zeker 5573 deelnemers liepen zich in het zweet voor hun zelfgekozen goede doel in de schaduw van het Atomium en in het Ossegempark.

Ze zamelden samen maar liefst 68.379,89 euro in. Het was dit jaar de eerste keer dat de Brusselse editie van de Warmathon volzet was. De vorige jaren werd nooit de maximumcapaciteit bereikt maar deze keer kwamen dus ook de Brusselse lopers massaal opdagen, ondanks het slecht weer.

Het kilometerrecord in Brussel staat op naam van 3 heren. Maarten Van Beveren (4u47), Joris Thybaut (5u03) en David Gontie (5u37) liepen maar liefst 15 rondjes. Dit komt overeen met 48 km! Sofie Van Den Bossche (2u30), Roxanne Lalmant (3u18), Nicole Ravet (4u24) en Ingrid Vandenbroeck (4u24) liepen de grootste afstand bij de vrouwen. Ze werkten 8 rondjes af, ofte 25 km, elk op hun eigen tempo.

Vandaag (Antwerpen), morgen (Gent) en overmorgen (Brugge) vinden er nog Warmathons plaats voor het goede doel. Alle edities zijn uitverkocht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?