5.500 lopers verwacht tijdens ING Stadsloop Gent op Hemelvaartdag

Nu donderdag 21 mei, op Hemelvaartdag, vindt de ING Stadsloop Gent plaats. Ook dit jaar stevenen we af op een record aantal deelnemers. Al meer dan 3.500 lopers zijn vooraf ingeschreven, 5.500 deelnemers worden in totaal verwacht.

Gent verwacht 5.500 euro. (foto belga)
De Stadsloop kent daarmee een ongelofelijke groei. 5 jaar terug namen 2.300 lopers deel aan deze typische stadscorrida.

De ING Stadsloop Gent presenteert een zeer mooi parcours in het historische centrum. De start en finish bevinden zich op het Sint-Pietersplein. Er staat zowel een 10 km als een 5 km op het programma. Voor de kleinsten is er de Chiquita Kids Run 1 km.

Dit jaar hebben enkele bekende Vlamingen zich specifiek voorbereid op de Stadsloop. Zo zullen Daan Hugaert (Van Deun uit Witse), Cathérine Moerkerke (VTM-nieuwsanker) en Gella Vandecaveye deelnemen.

Belgische top aanwezig

De Partena Run Classics Vlaanderen is al aan zijn 5de manche toe. Veerle Dejaeghere en Hans Janssens, vorige week beiden gewonnen in Brugge, zullen zeker aanwezig zijn. Dejaeghere en Janssens staan aan de leiding van het klassement.

De Partena Run Classics Vlaanderen is een regelmatigheidscriterium met 7 stadslopen in de mooiste steden van Vlaanderen. Atleten met de Belgische nationaliteit die 5 van de 7 wedstrijden beëindigen, komen in aanmerking voor het eindklassement en het prijzengeld.


Programma
Start & finish: Sint-Pieterplein

13.30 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
13.45 u.: Start to Run 5 km
15.00 u.: ING Stadsloop Gent 10 km

Inschrijven voor de ING Stadsloop Gent kan vanaf 11 uur op het Sint-Pietersplein in Gent.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?