5.000 sportievelingen kronen zich tot Spartacus

De tweede editie van de Spartacus Run lokte 5.000 sportievelingen naar De Schorre in Boom. In een fantastische festivalsfeer overwonnen ze het loodzware parcours van 10 km en 16 hindernissen.

5.000 deelnemers en nog eens dubbel zoveel toeschouwers genoten van een prachtige lentedag in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Het zwaarste en spectaculairste loopevenement van het land was daarmee voor het tweede jaar op rij volledig uitverkocht.

De sportievelingen krijgen een heuvelachtig parcours voorgeschoteld van 10 km waarbij 16 adembenemende hindernissen, zoals “El Capitan“, “The Wall” en “Color Labyrinth“, overwonnen moesten worden.

Het parcours was nog een pak zwaarder dan de eerste editie op Linkeroever, maar dat weerhield winnaar Jan Brys er niet van om met 34:25 de snelste tijd van vorig jaar te verpulveren. Ludwig Lefebvre (34:55) en titelverdediger Jean-François Charlier (35:43) vervolledigden het podium. Bij de vrouwen was Jitske Rons (45:47) de snelste, voor Melanie Cook (45:52) en Kyarra Peeters (47:26).

Niets dan vermoeide maar dolgelukkige gezichten aan de finish, waar alle deelnemers niet alleen de enige echte Spartacus medaille om de hals gehangen kregen, maar bovenal een unieke ervaring rijker waren. En allemaal zijn ze vanaf nu een beetje Spartacus, de bijnaam van de tijdens de Antwerp Ironman overleden Artoer Aghajanyan, aan wie het evenement is opgedragen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?