5.000 lopers op ontdekking tijdens de 3e Brugge Urban Trail

Nu zondag 18 oktober is Brugge het decor voor de derde Brugge Urban Trail, een uniek loopevenement over 10 km langs en door tal van historische Brugse gebouwen. Met 5.000 deelnemers is het evenement voor het derde jaar op rij helemaal volzet.

5.000 lopers hebben de kans gegrepen om zondagochtend al lopend een uniek kantje van Brugge te ontdekken. De Brugge Urban Trail wordt een indrukwekkende ontdekkingstocht door de West-Vlaamse hoofdstad, haar parken en gebouwen. De start verhuist dit jaar terug naar de Markt, waarna een totaal ander parcours volgt dan de vorige jaren.De lopers zullen ruim 20 locaties aandoen, de ene al bekender dan de andere. Nieuw dit jaar zijn onder andere een passage door de Stadsschouwburg, het Engels Klooster, verzorgcentrum Engelendaele en Hotelschool Spermalie. Klassiekers zoals het Grootseminarie, het Stadhuis, het Karmelietenklooster en de historische turnzaal van Howest zetten opnieuw hun deuren open.

NN Urban Trail Series

De Brugge Urban Trail maakt deel uit van de NN Urban Trail Series, die de voorbije twee jaar zijn uitgegroeid tot een razend populair loopconcept. Waar de klassieke stadsloop door de mooiste straten van een stad loopt, ontdekken de deelnemers in een Urban Trail de binnenkant van heel wat historische en belangrijke gebouwen, verborgen binnentuinen en voor het publiek niet toegankelijke gebouwen. Sinds kort worden de Belgische Urban Trails gebundeld in de NN Urban Trail Series. Met Brussel en Doornik werden de eerste in een reeks van nieuwe steden gelopen.

De Urban Trail vertrekt in vier waves om 9u30, 9u50, 10u10 en 10u30. Via een uiterst smalle zandloper zullen de deelnemers druppelsgewijs het parcours betreden. Deze startmethode vergemakkelijkt de passages over de smalste delen van het traject en verhoogt het loopcomfort voor alle deelnemers aanzienlijk.

De Brugge Urban Trail staat in het teken van de campagne van Plan België die zich inzet voor de strijd tegen kindhuwelijken in Niger. Na afloop ontvangt iedere loper een ontbijt van Delhaize dat, in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen, geserveerd wordt in het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. De opbrengst hiervan wordt samen met het geld dat de lopers inzamelden, vlak voor de start van de eerste wave door Didier Devreese (NN Investment Partners), Burgemeester Renaat Landuyt en Schepen voor Sport Annick Lambrecht aan Plan België geschonken.

Praktische info Brugge Urban Trail

Zondag 18 oktober
Start: De Markt, Brugge.
Finish: De Burg, Brugge.
Iedere deelnemer krijgt een uniek Brugge Urban Trail-shirt.
Seriesponsors NN Insurance & NN Investment Partners schenken alle lopers bovendien een fijn gadget.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?