5.000 ijsberen duiken de Noordzee in

De 27ste Nieuwjaarsduik in Oostende is een groot succes geworden. Ondanks de regenval doken om 15 uur ruim 5.000 ijsberen de Noordzee in.

Het kwik aan de kust steeg zaterdag ruim boven het vriespunt, maar de weergoden trakteerden de talrijk opgekomen deelnemers met enkele regenbuien toch op een stevige uitdaging. De weersomstandigheden konden de pret echter niet bederven.

Zangeres Wendy Van Wanten gaf om 15 uur het startschot en aangemoedigd door pompende beats doken ruim 5.000 feestelijk uitgedoste ijsberen het koude water in. “Het werd een uitgeregende, maar uiterst sfeervolle editie. Achteraf kon iedereen zich opwarmen met een warm soepje en een Smeets-jenever.” De deelnemers kregen ook nog een goed gevulde prijzentas mee naar huis.

Tussen de 5.000 deelnemers liepen ook enkele bekende gezichten rond. Oud-judoka Gella Vandecaveye is inmiddels een vertrouwd gezicht op de Nieuwjaarsduik. Zij kreeg dit jaar het gezelschap van ex-Miss België Joke Van de Velde, die uitgedaagd werd door Q-Music-presentator Wim Oosterlinck.

Wie zich volgend jaar ook in het koude water wil begeven, mag 2 januari 2016 alvast in zijn agenda reserveren. Dan is het strand in Oostende opnieuw het toneel voor de 28ste editie van de Nieuwjaarsduik. Extra foto’s van deze editie vind je op de website van Choco!Choco! en Nieuwjaarsduik.be.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?