5.000 avonturiers trotseren Race Against Nature

Maar liefst 5.000 sportievelingen namen zondag deel aan het loodzware loopevenement Race Against Nature. "De Spartacus-spirit was helemaal aanwezig", zegt Greg Broekmans van organisator Golazo.

Voor het tweede jaar op rij waren alle beschikbare plaatsen ingenomen. Vorig jaar stonden er 3.300 sportievelingen aan de start, dit jaar maar liefst 5.000. “En daar mag je ook nog eens 10.000 enthousiaste toeschouwers aan toevoegen”, zegt Broekmans. “Alles is perfect verlopen, zonder incidenten. Omstreeks 17u30 kwamen de laatsten over streep.”

De deelnemers kregen een prachtig parcours voorgeschoteld waarbij 15 adembenemende hindernissen overwonnen moesten worden. “Voor het eerst moest er ook samengwerkt worden tijdens sommige hindernissen. Zo was er onder andere de ‘Pull & Float, waarbij de deelnemers elkaar met een vlot naar de overkant moesten helpen. Het was prachtig om te zien hoe iedereen elkaar hielp. De Spartacus-spirit was volledig aanwezig.”

Bij de mannen kwam Jan Brys als eerste over de meet. Hij had 42″41′ nodig om het parcours af te werken. De winst bij de vrouwen was voor Salma Gigoumon, met een tijd van 46’10”.

De Race Against Nature kadert in de STIHL Spartacus Series, de verzameling van de meest spectaculaire survival runs van ons land. Eerder dit jaar overwonnen 5.000 lopers de Spartacus Run in Boom en op 27 oktober staat in Nieuwpoort de Neptunus Run op het programma. “Geïnteresseerden kunnen zich daar nu voor inschrijven”, zegt Broekmans.

Inschrijven voor de Neptunus Run kan hier.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?