44 marathons in 44 landen in 44 dagen

Of Peter Thompson een fascinatie heeft voor het cijfer 4, weten we niet. We weten wel dat zijn nakende uitdaging behoorlijk gek is en het cijfer 4 daarin een prominente rol speelt.

Peter Thompson uit het Engelse Bournemouth wil in 44 dagen 44 marathons lopen. Omdat er tegenwoordig wel meerdere van dit soort initiatieven zijn (onze landgenoot Stefaan Engels loopt zondag zijn 100ste in 100 dagen) staan we er misschien niet meer altijd bij stil, maar 44 marathons in evenveel dagen tijd is natuurlijk al een enorme prestatie op zich. Thompson doet er wel nog een schepje bovenop en gaat die 44 marathons in 44 verschillende landen lopen. Hij doet dat voor meerdere goede doelen.

De 32-jarige Engelsman start op 1 april in het Russische Sint-Petersburg. De dagen nadien staan onder meer de marathon van Londen en Barcelona op het menu. Op 7 mei is hij 1 dag in ons land en loopt hij een marathon in Brussel. Op 14 mei eindigt de onderneming in het Ierse Dublin. Je kan zijn volledige route hier vinden.

Thompson is een ervaren marathonloper en zei in de lokale media dat hij eerder het transport onderweg vreest dan de marathons zelf.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?