425 km in 24u

Het Punk Running Team van Rik Ceulemans heeft de Ronde van Limburg ten voordele van Broederlijk Delen succesvol afgerond. Negen atleten liepen in estafettevorm 425 kilometer in 24 uur tijd!

“Het was echt plezant”, zegt Ceulemans, die ambassadeur is van Broederlijk Delen in zijn provincie, in Het Belang van Limburg. “Vooral het feit dat onze actie heel wat mensen heeft geïnspireerd. Overal waar we kwamen, liepen mensen mee en werden randactiviteiten opgezet.” 

“Het allerleukste vond ik dat een hele groep Roodkapjes een stukje heeft meegelopen”, zegt Ceulemans. “Overal waar we kwamen stonden ons mensen op te wachten ook al was het drie uur ’s nachts. Dat vond ik straf!”

De tocht ging door alle 44 Limburgse steden en gemeenten, van gemeentehuis tot gemeentehuis. “In Neerpelt hebben we zelfs gewisseld in het gemeentehuis zelf. De hele groep – lopers en sympathiserende fietsers – liep er aan de voordeur binnen en aan de achterdeur weer naar buiten. (lacht)”
 
De afstanden schommelden tussen de 43 en de 70 kilometer per loper. Alles verliep klokvast volgens het vooropgestelde schema. “Alleen in Diepenbeek zijn we wat blijven plakken. Die mensen stonden erop dat we er eentje bleven drinken”, vertelt Ceulemans. Het leverde slechts enkele minuten vertraging op, want om precies 15.22 uur kwamen de negen lopers aan bij het Hasseltse stadhuis. Daar werden ze verwelkomd door schepen van Ontwikkelingssamenwerking Toon Hermans

“Daarbij danken we ook de politiediensten die ons bijna de hele tijd hebben begeleid. De laatste etappe van Diepenbeek naar Hasselt hebben we dan met het complete team afgelegd om zo voor een indrukwekkende apotheose te zorgen.”

Volgens coördinator Hugo Keunen van Broederlijk Delen bracht de actie al 8.000 euro op. “Maar van heel wat overschrijvingen is het geld nog niet binnen, dus vermoedelijk is het nog meer. Een onverhoopt resultaat, Rik is een geweldige ambassadeur.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?