42,195 zware kilometers

Kelly Gneiting is sinds zondag de zwaarste man die ooit een marathon heeft gelopen. De ruim 200 kilo zware Amerikaan had bijna 10 uur nodig om de Los Angeles Marathon tot een goed einde te brengen.

Gneiting zette een dikke prestatie neer. (foto splash news)
Gneiting finishte in 9u48:52 om precies te zijn. De drievoudig Amerikaans kampioen sumoworstelen uit Arizona was daarmee meer dan twee uur sneller dan bij zijn vorige deelname in 2008. “Ik zie al die Kenianen zo’n vooruitgang nog niet direct maken”, grapte hij na de meet.

Gneiting wilde met zijn deelname aan de marathon een inspiratie vormen voor “mensen die te zwaar zijn, weinig zelfvertrouwen hebben en denken dat ze niets kunnen bereiken”. Met zijn prestatie komt hij nu in het Guinness Book of Records. Het vorige record was in handen van een man van 138 kilo.

De marathon van LA werd overigens gewonnen door de Ethiopiër Markos Geneti in 2u06:35, voor de Kenianen Nicholas Kamakya en Laban Moiben, die op respectievelijk bijna drie en zeven minuten strandden. Ook bij de vrouwen was Ethiopië aan het feest met Buzunesh Deba (2u26:34).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?