42,195 km lang eten en drinken

Op de Marathon du Médoc in het Franse Pauillac kregen de deelnemers afgelopen weekend weer oesters en wijn als bevoorrading in plaats van energierepen en sportdrank. Bekijk de beelden!

De Fransman Thierry Guilbault kwam net als vorig jaar als eerste over de meet en dat in een tijd van 2u28:46. In tegenstelling tot Guilbault nam de meerderheid van de 8.500 deelnemers wél zijn tijd aan de 22 bevoorradingsposten, waar onder andere wijn, oesters, ham, kaas en ijs te verkrijgen waren.

Supertijden werden er dan ook niet genoteerd. Toen Guilbault over de meet liep, moesten de laatste deelnemers nog vertrekken bij de bevoorrading … aan kilometerpaal 11. Niet alle deelnemers overleefden trouwens de rijkelijk gevulde buffetten onderweg. De wedstrijd kende 7.523 finishers, van wie de traagste 7u10:19 onderweg was.

Volgens de traditie leggen de deelnemers de 42,195 km ook verkleed af. Dit jaar was het thema ‘geschiedenis’. Winnaar Guilbault deed lustig mee met de verkleedpartij en kwam als een Romein over de meet. Wie geïnteresseerd is om volgend jaar deel te nemen, kan alvast inspiratie op doen voor het thema van 2013, zijnde science-fiction.

Bij de vrouwen behaalde Nathalie Vasseur al haar elfde overwinning. Beide winnaars hadden dan wel geen tijd gehad voor de bourgondische bevoorradingen, ze mochten zich troosten met het feit dat ze hun gewicht in wijn mee naar huis kregen!

Benieuwd hoe de Marathon du Médoc eraan toe gaat in de praktijk? Bekijk het filmpje van enkele deelnemers bovenaan!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?