42 jaar en 195 dagen

Veerle Beernaert uit het West-Vlaamse Bissegem was afgelopen zaterdag exact 42 jaar en 195 dagen oud. Dat kon niet anders gevierd worden dan met een marathon!

Eind vorig jaar rekende Veerle uit wanneer ze precies 42 jaar en 195 dagen oud zou zijn. Als fervente marathonloopster, heeft die 42,195 km toch een speciale betekenis. “Ik wilde die dag niet zomaar laten voorbij gaan, en ik wilde graag met vrienden samen een marathon lopen die dag”, zegt Veerle in Het Laatste Nieuws.

“Die dag zou midden in de winter vallen, zo merkte ik, en ik kreeg al schrik dat niemand in de koude zou willen meelopen. De meeste van onze vrienden zijn echter lopers en velen reageerden meteen enthousiast. Voor hen was het een goede training. Er hebben uiteindelijk meer dan 50 mensen meegelopen.”

Veerle stippelde een rondje uit van 3,3 kilometer. “Zo kon iedereen kiezen hoeveel rondjes hij of zij wilde meelopen. We hebben borstnummers gemaakt en pijltjes geplaatst op het terrein.”

Hoewel ieders tijd gechronometreerd werd, was Veerles marathon niet echt een wedstrijd. “Iedereen heeft op zijn eigen tempo gelopen, sommigen alleen, anderen in groepjes. Er heerste een vrij gemoedelijke sfeer. Eigenlijk waren we allemaal levensgenieters samen. De tijden die neergezet werden zijn niet slecht, maar er zitten nu ook geen records tussen.”

Na afloop werd iedereen getrakteerd op een glaasje cava. “Ikzelf heb er zelfs al eentje gedronken tijdens mijn laatste ronde”, lacht Veerle. “Daarna zijn we nog iets gaan eten. Heel leuk vond ik dat. Misschien vind ik dat zelfs leuker dan een grootse fuif, want lopen, dat is mijn favoriete bezigheid.” 

Veerle startte zes jaar geleden met marathons. “Mijn man Philippe heeft me aangemoedigd. Sindsdien heb ik een 20-tal marathons gelopen. Nu train ik voor de 100 km van Torhout in juni.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?