40.000 lopers zorgen voor groot loopfeest in Antwerpen

39.200 deelnemers trokken zondag hun loopschoenen aan om deel te nemen aan de 32ste editie van de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon. Lees hier het verhaal van de dag.

Deelnemen aan de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon. Het staat bij velen op het lijstje met goede voornemens of op de bucket list en wie er één keer van heeft geproefd komt het jaar nadien graag terug! 28.000 van de in de totaal 39.200 deelnemers kozen voor de 10 Miles. De passages door de Kennedytunnel en de Waaslandtunnel blijven tot de verbeelding spreken. De aanmoedigingen van de duizenden toeschouwers, de gezellige muzikale ondersteuning en het lichtjes hypnotiserende effect van lopen in een grote groep zorgen ervoor dat ook zij die het onderweg fysiek lastig krijgen letterlijk licht zien aan het eind van de tunnel(s).

Geen 6de zege voor Van Peborgh

Op de populairste afstand van 16 kilometer moest topfavoriet Nick Van Peborgh de zege aan de Italiaan Yassine Rachik laten. Ook bij de vrouwen greep gewezen laureate Veerle Van linden naaste de zege. Nina Lauwaert stak haar de loef af. Het verslag van de wedstrijd lees je hier.

MyPage

De deelnemers aan de 10 Miles vertrokken in drie waves (14.30u, 15u en 15.30u) zodat het 16 km lange parcours nooit overbevolkt raakte. Drummen hoefde niet, want uiteraard werden de uitslagen opgemaakt aan de hand van de gelopen nettotijd. Via de nieuwe MyPage-applicatie op de website en de gratis app konden de supporters de tussentijden van iedereen op de voet volgen. En na afloop kunnen alle deelnemers via diezelfde MyPage hun resultaten en persoonlijke foto’s en video’s bekijken en delen.

Uiteraard kregen ook de deelnemers van alle andere wedstrijden hun eigen MyPage. De marathonlopers mochten zondagochtend de spits afbijten in Antwerpen. Het 42,195 km lange parcours begon op Linkeroever, liep langs de diverse Antwerpse districten en kende zijn apotheose onder het toeziend oog van Brabo op de Grote Markt.

Oeganda boven in de marathon

De snelste van de 2400 marathondeelnemers – een record – was de Oegandees David Cherop in 2 uur, 17 minuten en 12 seconden. Hij haalde het voor zijn landgenoot Vitalis Kwemoi en Willem Van Schuerbeeck, die vorig jaar voor België aan de start van de olympische marathon in Rio stond. Bij de vrouwen schreef Mieke Dupont de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon op haar naam met een chrono van 2 uur, 54 minuten en 16 seconden. Lees hier het verslag van de marathon.

Short Run & Chiquita Kids Run

Terwijl het gros van de marathonlopers nog op weg was richting Grote Markt, werd er op Linkeroever ook volop gelopen door de deelnemers aan de Chiquita Kids Run en de DVV Verzekeringen Antwerp Short Run van 5 km. De Chiquita Kids Run verwelkomde 2300 kinderen tussen 4 en 12 jaar voor een ‘fun run’ over 1,4 km. Op de Short Run waren ze met 6500 lopers. Pieter Hendrickx (15’47”) en Sabrina Ivens (18’06”) mochten het podium op als winnaars van die 5 km.

Burgemeester loopt marathon uit

Zowel op de Short Run als op de 10 Miles en de Marathon kwamen er ook heel wat BV’s aan de start (check hier hun tijden). De prestatie waar iedereen het meest benieuwd naar was, was die van Bart De Wever. De burgemeester van Antwerpen liep voor het eerst in zijn leven een marathon en dat in eigen stad! De Wever ontgoochelde zichzelf en zijn supporters niet en legde de 42,195 km af in 4 uur, 13 minuten en 25 seconden. Lees hier meer over zijn prestatie.

Ambassadeurs

Tot slot willen we ook nog graag vermelden dat alle races van de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon in het teken van een goed doel stonden. Dankzij de inzet van de vier ambassadeurs (Katrien Verbruggen, Ali Khan, Karen van der Linden en Sven Dekoster), die duizenden collega-deelnemers konden overtuigen een kleine som te doneren bovenop het inschrijvingsgeld, kon er 71.750 euro ingezameld worden voor SOS Kinderdorpen, Kom op Tegen Kanker, To Walk Again en Rode Kruis Vlaanderen! Check hier hoe de cheques verdeeld worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?