4 x eten dat nog gezonder is dan je dacht!

Dat de juiste voeding je helpt om gezond en sterk te blijven, weet je al. Deze 4 voedingsmiddelen zijn nóg gezonder dan je dacht!

1. Griekse yoghurt
De eiwitten, die rijkelijk aanwezig zijn in Griekse yoghurt, geven je een langer verzadigd gevoel. En de probiotica houden je darmflora op peil. Wat Griekse yoghurt ook bevat, is melkzuur. Dat is goed voor je huid (wordt vaak toegevoegd aan huidproducten, bv. peelings).

2. Aubergines
Aubergines zijn rijk aan vezels en aan fytonutriënten zoals chlorogeenzuur. Dit helpt om microben, virussen en ‘slechte’ LDL-cholesterol te bestrijden. Wat aubergines ook bevatten: de antioxidant nasunine, die veroudering tegengaat en helpt om de bloedvaten open te houden. Daarnaast zijn aubergines effectief in de strijd tegen kanker. Want het aanwezige nasunine gaat de vorming van nieuwe bloedvaten tegen, wat de groei van tumoren (en dus de verspreiding van kanker) afremt.

3. Wortels
Wortels zijn een uitstekende bron van bètacaroteen, wat in het lichaam omgezet wordt in vitamine A. Deze vitamine is goed voor je gezichtsvermogen, helpt je huid beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon en bevordert je immuniteit en je geheugen. Wortels hebben ook een gunstig effect op je mond- en handhygiëne. Ze houden het tandvlees gezond en stimuleren de speekselproductie. Speeksel zit dan weer vol goede mineralen, zoals calcium, die helpen om de mond schoon te houden. Zo worden tandproblemen zoals gaatjes voorkomen. Als je dus schrik hebt van de tandarts, kan je het best regelmatig wortels op je menu zetten!

4. Donkere chocolade
We hebben het hier al verschillende keren gehad over de voordelen van chocolade (zie links hieronder) Een klein stukje donkere chocolade bezorgt je extra antioxidanten, vitamines en mineralen. De cacao bevat flavanoïden, die je lichaamscellen tegen schadelijke stoffen beschermen. Op lange termijn doen ze dat ook tegen hart- en vaatziekten en diabetes. Dankzij hun ontstekingsremmende werking helpen ze ook bij het herstel van je lichaam na je looptraining. Donkere chocolade heeft trouwens een extra leuke bijwerking. Onderzoekers ontdekten dat mensen die regelmatig donkere chocolade eten, minder snel verbranden door de zon. Een Fins onderzoek bracht dan weer aan het licht vrouwen die tijdens hun zwangerschap vaak pure chocolade eten, blijere baby’s op de wereld zetten. Geniet dus gerust met mate van een blokje chocolade!

Bron: Goed Gevoel

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?