4 steden mogen zich ‘de actiefste’ van Vlaanderen noemen

Tijdens de voorbije maand liep de 3de 10.000 stappenclash, waarbij Vlaamse steden en gemeenten het al wandelend tegen elkaar opnamen. Vier winnaars kwamen uit de bus.

De 10.000 stappenclash is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s met steun van de Vlaamse overheid, en wil mensen aansporen om meer te bewegen. 49.000 inwoners uit 207 Vlaamse steden en gemeenten namen in de maand mei deel aan de derde editie. Samen zetten ze meer dan 2 miljard stappen, goed voor zo’n 1,5 miljoen kilometer.

Die 207 Vlaamse steden en gemeenten werden onderverdeeld in 4 categorieën, op basis van het inwonersaantal. We overlopen de diverse winnaars …

* Categorie 1. Mechelen (72,5 km) bleef Kortrijk en Brugge voor.
* Categorie 2. Poperinge (46,9 km) stapte meer dan Kortemark en Diksmuide.
* Categorie 3. Oostkamp (46 km) zette meer stappen op de teller dan Maldegem en Zemst.
* Categorie 4. Halen (65 km) kaapte de winst weg voor Lichtervelde en Herne.

Lichtervelde leverde met Tinneke Vereenooghe (1,5 miljoen stappen) wel de actiefste deelnemer, Josephine Van Bos uit Mechelen was met haar 98 jaar de oudste stapper. Radiomaker Sven Ornelis, zelf een fervent stapper, was peter van de stappenclash en zette 517.134 stappen tijdens mei. Via onderstaande link kan je de diverse rankings bekijken en zie je waar jou stad of gemeente is geëindigd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?