4 nieuwe toplocaties tijdens Antwerp Urban Trail

Lopen door de Handelsbeurs, het Justitiepaleis, het Provinciehuis en de stokerij van Elixir d'Anvers? Dat kan op 15 maart tijdens achtste editie van de Keytrade Bank Urban Trail Antwerp!

Deze populaire ontdekkingstocht op loopschoenen weet elk jaar te verrassen met nieuwe landmarks waar langs of door gelopen mag worden. Dat is dit jaar niet anders met maar liefst 4 nieuwe toplocaties. Ook de start- en finishlocatie is nieuw.

Starten en finishen gebeurt op 15 maart niet langer op de Gedempte Zuiderdokken, maar een eindje verderop aan de vernieuwde Scheldekaaien Sint-Andries, ter hoogte van de Cockerillkaai. De deelnemers kunnen kiezen voor een tocht van 7 of 12 km.

Er zijn 4 buitengewone locaties die voor het eerst hun deuren openzwaaien voor de Antwerp Urban Trail: de Handelsbeurs (het voormalige beursgebouw), het Vlinderpaleis (het Antwerpse Gerechtsgebouw), het gloednieuwe Provinciehuis en de oude stokerij van het bekende goudgele kruidendrankje Elixir d’Anvers. Vier echte landmarks in de stad, dus een unieke kans om daardoor te lopen!

“De Antwerp Urban Trail is meer dan een sportevenement,” zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever. “Het is een belevingsloop door Antwerpen, door zijn geschiedenis, zijn heden en de toekomst. Zo geven we iedereen de kans om op een sportieve manier onze stad en ons rijk cultureel erfgoed te verkennen.”

Keytrade Bank Urban Trail Series
Antwerpen is niet de enige stad waar ‘geürbantraild’ kan worden. Ook Hasselt (1 juni), Brussel (21 juni), Bergen (18 oktober), Gent (25 oktober), Brugge (8 november) en Mechelen (12 december) maken deel uit van de Keytrade Bank Urban Trail Series 2020. Inschrijven voor de Antwerp Urban Trail kan nog steeds. De vorige editie lokte 10.000 lopers. Snel inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt!

Praktische info
* Zondag 15 maart 2020
* Start en finish: Scheldekaaien Sint-Andries, Cockerillkaai
* 9u : start eerste wave, 12u : start tiende en laatste wave
* Meer info: www.keytradebankurbantrailseries.be of via het Facebookevent

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?