4.500 sportievelingen lopen Dwars door Mechelen

Ruim 4.500 sportievelingen doorkruisten zondag de Mechelse binnenstad tijdens de negende editie van GvA Dwars door Mechelen, onderdeel van DVV Running Tour.

Via een prachtige lus langs de Dijle trok de massa naar de bruisende binnenstad van Mechelen. Daar kregen de lopers een vernieuwd parcours voorgeschoteld. “Zo werd er bijvoorbeeld een heel ander gedeelte van het stadspark geïntegreerd”, vertelt Greg Broeckmans van organisator Golazo. “Net als vorig jaar was het trouwens prachtig nazomerweer. De bevoorrading kwam dus van pas.”

Ook deze editie lieten weer heel wat bedrijven zich van hun sportiefste kant zien, vaak gekoppeld aan een inzamelingsactie voor het goede doel. Ruim 30 verschillende bedrijven waren van de partij. Met respectievelijk 350 en 200 deelnemers spanden Mondelēz International en Continental de kroon.

Naast de Chiquita Kids Run konden de deelnemers kiezen tussen de 5 en de 10 kilometer. “Alles is vlekkeloos verlopen. Dwars door Mechelen kan bovendien gezien worden als de ideale voorbereiding op de eerste editie van de GvA Mechelen Urban Trail, op 6 december. De volgende DVV Running Tour is HBvL Dwars door Hasselt en staat gepland op 12 oktober.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?