4.500 lopers voor 10e GVA Dwars door Mechelen

Nu zondag 27 september is de GVA Dwars door Mechelen aan haar tiende editie toe. Op al die jaren is de kleine, gezellige stadsloop uitgegroeid tot een vaste waarde op de kalender van vele lopers, maar de gezelligheid is behouden gebleven.

Het parcours van de langste afstand (10km) maakt naar goede gewoonte eerst een prachtige lus langs de Dijle (van zowat 6 kilometer) om vervolgens – net als de 5km – de historische binnenstad van Mechelen in te duiken, via o.a. de Kruidtuin en de heraangelegde Bruul. De finish ligt op de Grote Markt, waar de lopers onthaald zullen worden door een massa enthousiaste supporters.

De organisatie verwacht 4.500 lopers. Het gros van hen kiest voor de 10 km, maar opvallend is het grote aantal deelnemers op de 5 km dit jaar.

Bedrijven

Opnieuw lopen heel wat bedrijven mee in de GVA Dwars door Mechelen, vaak gekoppeld aan een inzamelingsactie voor het goede doel. Ruim 35 verschillende bedrijven schreven zich in. Net zoals vorig jaar staat Mondelēz met de meeste lopers aan de start: 270. Maar ook Argenta (188) en Continental (172) hebben massaal mensen gemobiliseerd.

Zandloperstart

Om de doorstroming op het smallere gedeelte langs de Dijle vlot te laten verlopen wordt er gewerkt met een zandloperstart. Dit principe, dat ook toegepast wordt bij de DVV Antwerp 10 Miles, bestaat uit een vernauwing aan de start tot een breedte van ruim 1 meter. Het duurt dus langer om te starten, maar eens op het parcours kan je vlotter lopen en de tijdsopname start toch pas bij de passage over de startlijn. Ook op de 5 km zal dit principe worden toegepast.

Inschrijven

Inschrijven kan de dag zelf vanaf 11 uur voor de 10 km en 5 km (Sportpark De Nekker) en vanaf 12 uur voor de Chiquita Kids Run (Grote Markt). Download het daginschrijvingsformulier van de website, dat versnelt uw inschrijving ter plaatse!

GVA Dwars door Mechelen

Parking, inschrijvingen en start 10 km & 5 km: Sportpark De Nekker (Nekkerspoel-Borcht, 2800 Mechelen)
Start Chiquita Kids Run 1 km: IJzerenleen (bij de Grote Markt)
Inschrijvingen Chiquita Kids Run en finish alle afstanden: Grote Markt

Programma:
13u00: Chiquita Kids Run 1 km (4-12 jaar)
14u30: GVA Dwars door Mechelen 5 km
15u15: GVA Dwars door Mechelen 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?