4.500 lopers doorkruisen Mechelse binnenstad

Nu zondag 28 september wordt het startschot gegeven voor de 9e editie van GvA Dwars door Mechelen. Deze gezellige stadsloop is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde op de kalender van vele lopers.

Het parcours gidst de deelnemers ook dit jaar via een prachtige lus langs de Dijle naar de bruisende binnenstad van Mechelen. In de binnenstad krijgen de lopers een vernieuwd parcours voorgeschoteld. De finish ligt traditiegetrouw op de Grote Markt, waar de lopers onthaald zullen worden door een massa enthousiaste supporters.

De organisatie verwacht 4.500 lopers. Het gros van de lopers kiest voor de koninginnenafstand van 10 km, maar ook de 5 km is opnieuw een succes. Opvallende trend bij GvA Dwars door Mechelen is dat steeds meer bedrijven meelopen, vaak gekoppeld aan een inzamelingsactie voor het goede doel. Ruim 30 verschillende bedrijven schreven zich in. Met respectievelijk 350 en 200 deelnemers spannen Mondelēz International en Continental de kroon.

Zandloperstart

Om de doorstroming op het smallere gedeelte langs de Dijle vlot te laten verlopen wordt er gewerkt met een zandloperstart. Dit principe, dat ook toegepast wordt bij de DVV Antwerp 10 Miles, bestaat uit een vernauwing aan de start tot een breedte van ruim 1 meter. Het duurt dus langer om te starten, maar eens op het parcours kan je vlotter lopen.

De resultaten worden opgemaakt op basis van de netto-tijd van iedere loper, dus dringen om vooraan te staan is niet nodig. De tijd voor de loper begint pas te lopen bij passage over de startlijn. Ook op de 5 km zal dit principe worden toegepast.

Inschrijven kan de dag zelf vanaf 11 uur voor de 10 km en 5 km (Sportpark De Nekker) en vanaf 12 uur voor de Chiquita Kids Run (Grote Markt).

Programma GvA Dwars door Mechelen

13u00: Chiquita Kids Run 1 km (4-12 jaar)
14u30: GvA Dwars door Mechelen 5 km
15u15: GvA Dwars door Mechelen 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?