4.000 lopers op allereerste CittA Antwerp Urban Trail!

Nu zondag 17 maart is het centrum van Antwerpen het decor van de eerste CittA Antwerp Urban Trail, een uniek loopevenement over 12 km langs en door tal van historische gebouwen.

Het parcours loopt door de Stadsfeestzaal, het Centraal Station en het Felixpakhuis, maar de opvallendste passage is zonder twijfel die over ’t Schoon Verdiep van het Antwerpse Stadhuis. Het is erg uitzonderlijk dat de deuren van het stadhuis opengaan voor een loopevenement! Het hele parcours is een opeenvolging van unieke Antwerpse plekjes met de Vlaaikensgang, het Stadspark, Park Spoor Noord, de Blauwtorentunnel en de binnentuin van het Hof van Liere.

Deze eerste editie van de CittA Antwerp Urban Trail is meteen helemaal volzet! 4.000 enthousiaste deelnemers konden een startnummer bemachtigen. Deze stadstrail is dan ook de ideale manier om Antwerpen te zien zoals u haar nog nooit zag en meteen ook de nodige kilometers in de benen te krijgen voor de DVV Antwerp 10 Miles van 21 april. Zowel de CittA Antwerp Urban Trail als de DVV Antwerp 10 Miles staan in het teken van Antwerpen Europese Sporthoofdstad.

Bij het relatief nieuwe Urban Trail-concept staat de speciale loopervaring, weg van de begane paden, in een stedelijke omgeving centraal. Ook in Lyon en in Luxemburg worden dergelijke Urban Trails georganiseerd, maar een passage door gebouwen zoals in Antwerpen is nog nooit vertoond.

Heel wat BV’s en BA’s gaan de uitdaging aan!

Ook een aantal bekende medemensen en Antwerpenaren willen deze stadstrail niet missen! Presentatrice en actrice Francesca Vanthielen, racepiloot Bert Longin, professionele waaghals Tom Waes, sportjournalist Filip Joos en voetbaltrainer Glen De Boeck zullen erbij zijn op zondagochtend. Ook burgemeester Bart De Wever en schepen van sport Ludo Van Campenhout binden de loopschoenen aan!

Via een uiterst smalle zandloper zullen de deelnemers druppelsgewijs het parcours betreden. Deze startmethode vergemakkelijkt de passages over de smalste delen van het parcours en verhoogt het loopcomfort voor alle deelnemers aanzienlijk.

Aan de finish zullen de deelnemers opgewacht worden door de geur van verse koffie en heerlijke broodjes. Na afloop van de CittA Antwerp Urban Trail krijgt het volledige deelnemersveld immers een ontbijt aangeboden. Als het weer even meezit, kan er dus gezellig nagekaart worden met andere lopers en supporters onder de luifels van de Antwerp Cruise Terminal aan het Steenplein. Er wordt zelfs gezorgd voor een streepje jazzmuziek om het plaatje compleet te maken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?