4.000 lopers ontdekken historische gebouwen in Brugge

Nu zondag is Brugge het decor voor de eerste Brugge Urban Trail. 4.000 lopers krijgen de kans om over 10 km langs en door tal van historische Brugse gebouwen te lopen en een stukje cultuur op te snuiven.

Al na 1 km doorkruisen de lopers het Concertgebouw. Ze lopen door de grote concertzaal voor het podium door. Om de ervaring nog unieker te maken voorziet het Concertgebouw een klassiek concert op groot scherm. Daarna volgen onder meer het Begijnhof, de Bonifaciusbrug en het Stadhuis.

Naast de meer bekende locaties gaat het parcours ook op zoek naar plekjes waar nooit eerder toeristen kwamen zoals de binnentuin van het Groot Seminarie, een groene oase in de binnenstad. De Brugge Urban Trail is naast een citytrip op loopschoenen ook een echte ontdekkingstocht door de stad.

De Brugge Urban Trail staat in het teken van de nieuwe campagne van Plan België die zich inzet voor onderwijs voor meisjes in het Zuiden. Na afloop ontvangt iedere loper een ontbijt van Panos in de Stadshallen onder het Belfort. De opbrengst hiervan wordt, samen met het geld dat de lopers inzamelden, aan Plan België geschonken. 

De eerste editie van de Brugge Urban Trail was al na twee weken volzet. De allereerste Belgische Urban Trail vond plaats in Antwerpen op 17 maart en bereikte ook snel het maximum aantal lopers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?