3de keer, goede keer voor onfortuinlijke loper?

Gary Robbins is een van de (zoniet dé) meest onfortuinlijke deelnemers uit de geschiedenis van de Barkley Marathons. Maar hij geeft niet op!

Een korte introductie voor wie de Barkley Marathons niet kent. Het evenement in Tennessee is voor velen de zwaarste loopwedstrijd ter wereld. Over een afstand van 160 kilometer (verdeeld over 5 rondes) krijgen de deelnemers 18.000 hoogtemeters voor de kiezen. Wegaanduidingen zijn er niet, bevoorradingen evenmin. Bijkomende moeilijkheid: je moet na 60 uur binnen zijn.

Wie nog steeds twijfelt aan de moeilijkheidsgraad: sinds het ontstaan in 1982 liepen slechts 15 deelnemers de Barkley Marathons uit. Gary Robbins kon deze mythische ultra nog niet op zijn erelijst zetten. In 2016 gaf hij op in de laatste van 5 rondes en eerder dit jaar kwam hij luttele seconden buiten tijd aan (nadat hij weliswaar ook een foute route genomen had). Lees hier meer over die opmerkelijke finish.

Robbins is echter vastberaden om de Barkley Marathons te bedwingen en liet via zijn sponsor Suunto weten dat hij in april van volgend jaar een nieuwe poging onderneemt om de wedstrijd uit te lopen. Hij moet natuurlijk wel eerst door de ‘geheime selectieprocedure’ geraken. Ook dat is een van de moeilijkheden van de Barkley Marathons.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?