38e Decathlon Crêtes de Spa scheert opnieuw hoge toppen

Op 28 maart staat met de 38ste editie van de Decathlon Crêtes de Spa een echte klassieker op de loopagenda. De wedstrijd over 21 km trekt nog steeds de meeste deelnemers, al blijven de inschrijvingen voor de Trail 55 km alsmaar verder boomen.

Drie weken voor de start zijn er voor de Trail 55 km nu al 600 inschrijvingen, dat zijn er 50 meer dan vorig jaar op hetzelfde moment. Dat maakte de organisatie maandag bekend op een persconferentie. Deze wedstrijd over 56,9 km en 2.069 hoogtemeters, waarvan het startschot weerklinkt om 9u, werd nog interessanter gemaakt. Vooral het laatste stuk tussen Malchamps en Stockay is wat technischer. Er zullen voor het eerst ook daginschrijvingen mogelijk zijn voor deze ultra-afstand. Trailspecialiste Veerle Van Hoeck van het Team Trail Salomon België en titelverdediger Huub van Noorden van TeamScarabee zijn de favorieten.

Nadat de ultratrailers op weg zijn gezet, komen de allerkleinsten aan hun trekken op de Chiquita Kids Run 1 & 3 km om 10u30 en 10u45. Ook voor de Jogging 8km, die vertrekt om 11u15, zijn er nu al meer deelnemers ingeschreven dan een jaar geleden. Deze afstand is ideaal voor lopers die nog niet klaar zijn voor de halve marathon, maar toch graag willen kennismaken met dit soort wedstrijden. Het parcours bevat dan ook een flinke klim richting de Thermen van Spa.

Om 13u05 ten slotte weerklinkt het startschot van de Decathlon Crêtes de Spa 21 km. Deze oerklassieker is naar goede gewoonte de populairste afstand van de dag. De Crêtes heeft 600 hoogtemeters in petto, met de Chemin des Moutons, de bekende skipiste Thier des Rexhons en het Bois de Cherville als voornaamste hindernissen. Er is ook dit jaar weer een aparte bergprijs voor de man en vrouw die het snelst de skipiste omhoog lopen.

Door werken in het ADEPS-centrum van La Fraineuse gaan alle wedstrijden dit jaar van start in de Avenue Amédée Hesse. De finish ligt vlakbij op het domein, nabij de sporthal. Het is nog mogelijk om op voorhand in te schrijven tot 18 maart.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?