37.000 lopers voor 20 km door Brussel

Bijna 37.000 lopers starten zondag voor de 20 km door Brussel. Onder hen 10.000 vrouwen en een recordaantal van 122 verschillende nationaliteiten.

Zowel de organisatoren van de loopwedstrijd als de MIVB raden de deelnemers aan gebruik te maken van het aangepaste openbaarvervoersnet. Zo wordt het metroverkeer zondagmorgen versterkt, met om de 10 minuten een verbinding. De wedstrijd start om 10u in het Jubelpark in tien golven.

De organisatie herinnert de lopers er ook aan dat ze zondag een MIVB-ticket op zak moeten hebben als ze gebruik willen maken van het openbaar vervoer. Vorig jaar hield de MIVB ticketcontroles in de metrostations nabij de finish. Meerdere deelnemers dachten ten onrechte dat hun rugnummer recht gaf op gratis verkeer op het Brusselse vervoersnet.

De veiligheid staat alvast centraal, enkele weken na de aanslagen tijdens de marathon van Boston. “Er werd overlegd met de autoriteiten om de dreiging te analyseren. Er zijn specifieke maatregelen genomen, waarover we niet wensen te communiceren”, klinkt het in De Morgen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?