365 marathons in één jaar voor Stefaan Engels

Nadat hij al eens 20 triatlons in een jaar tijd aflegde, is Stefaan Engels klaar voor een volgende stunt. Gedurende één jaar wil de Gentenaar elke dag een marathon lopen.

Engels wil met zijn stunt zoveel mogelijk mensen aan het sporten brengen. (foto belga)
Stefaan Engels is niet aan zijn proefstuk toe wat bovenmenselijke prestaties betreft. Van november 2007 tot november 2008 legde hij 20 volledige triatlons af, goed voor een vermelding in het Guinness Book of World Records.

Wie dacht dat de 47-jarige Gentenaar zijn grenzen al had bereikt, heeft het goed mis. Op 5 oktober loopt hij de marathon van Brussel, om daarna in een tijdspanne van een jaar nog eens 364 keer 42,195 km af te leggen.  

Als Engels in zijn opzet slaagt, zal hij aan het einde van zijn stunt liefst 15.330 kilometer in de benen hebben. “Onmenselijk? Ik vind van niet”, beweert Engels. “Ik moet maar vier uur per dag lopen. Daarna heb ik dus 20 uur om te recupereren”, zegt hij in P-magazine.

Engels wil met zijn stunt het belang van bewegen onder de aandacht brengen. “Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te brengen. Ik zal het merendeel van mijn kilometers afhaspelen rond de Watersportbaan in Gent. Al wie wil, zal kunnen meelopen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?