365 marathons in 365 dagen

Stefaan Engels is aan de Gentse Watersportbaan van start gegaan met een wel heel ambitieus project. Hij wil in 2010 elke dag een marathon lopen en zo de titel van MarathonMan verdienen.

Stefaan Engels wil de ‘MarathonMan’ worden. (foto belga)
Met zijn initiatief wil de 48-jarige Engels iedereen aan het bewegen krijgen. ‘MarathonMan’ zal voor zijn grootste sportieve prestatie ooit voornamelijk in Gent afwerken, maar gaat ook regelmatig uitwijken en meedoen aan alle officiële Belgische marathons en halve marathons (die hij dan twee keer loopt). In Europa neemt hij deel aan een tiental grote marathonwedstrijden (Rotterdam, Berlijn, Parijs,…).

Als Engels overigens 53 marathons in 53 dagen loopt, wordt hij de nieuwe wereldrecordhouder. In maart 2009 verzekerde de Japanner Akinori Kusada zich immers van een plaats in het Guinness Book of Records door 52 marathons in 52 dagen te lopen. Als alles goed gaat, kan Engels dat record dus op 22 februari breken. Dan wil MarathonMan echter nog lang niet stoppen.

Engels is niet aan zijn proefstuk toe, want in 2008 vestigde hij immers het wereldrecord van de meeste lange afstandstriatlons (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen, 42,195 km lopen) in één jaar tijd. Hij bracht er maar liefst 20 tot een goed eind.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?