35ste HBvL Dwars door Hasselt lanceert nieuwigheden

Zondag staat de 35ste editie van HBvL Dwars door Hasselt op de kalender, de de laatste manche van de Generali presents Running Tour. Er worden 12.000 lopers verwacht.

Voor de 35ste editie voorziet de organisatie van HBvL Dwars door Hasselt enkele nieuwigheden. Omwille van de werken aan het nieuwe gebouw loopt het parcours voor het eerst sinds mensenheugenis niét door de redactie van Het Belang van Limburg. Wie had gedacht die extra meters cadeau te krijgen, is eraan voor de moeite. Het parcours maakt een extra lusje door de gezellige Heilig Hartwijk

De Loopgemeente

Nog een nieuwigheid: de zoektocht naar de loopgemeente van Limburg. Hasselt heeft sinds jaar en dag het meeste aantal deelnemers aan Den Dwars. Op dit moment staat Alken aan de leiding, voor Hasselt en Lummen. Houdt de buurgemeente stand? De gemeente met het meest aantal deelnemers per aantal inwoners gaat naar huis met de wisselbeker.

Animatie

Op maar liefst 17 (!) plekken langs het parcours heeft de organisatie animatie voorzien. Zij geven alle deelnemers een duw in de rug op weg naar hun finish.

Extra hindernis

Ben je nog niet moe na je mooie loopprestatie? Geen probleem! Op het Kolonel Dusartplein is er dit jaar nog een extra parcours. Ex-topatleet Hans Van Alphen brengt de Ninja Run mee, een spectaculair opblaasbaar hindernissenparcours. Voor 5 euro kan iedereen (+ 12 jaar) de Ninja Run overwinnen. Bovendien steun je de Mediclowns waarvoor Hans geld inzamelt voor de marathon van New York. De eerste 500 deelnemers krijgen een leuke goodiebag en. Onder de deelnemers worden ook twee jaarabonnementen op Het Belang van Limburg verloot.

Je kan je nog altijd inschrijven voor deze klassieker. Check daarvoor onderstaande link.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.