35ste Dwars door Brugge start op balkonrotonde

Dwars door Brugge blaast op 10 mei 35 kaarsjes uit. Speciaal voor deze gelegenheid krijgt de 15 km een spectaculaire start op de nieuwe balkonrotonde!

De succesformule van Dwars door Brugge blijft ook dit jaar behouden, met de Chiquita Kids Run 1 km om 13u30, de Dwars door Brugge 5 km om 14u en Dwars door Brugge 15 km om 15u. Dat maakten de Brugse Schepen van Sport en Evenementenbeleid Annick Lambrecht en organisator Rudy Vannieuwenhuyse vanmiddag bekend op een persconferentie in Brouwerij De Halve Maan.

NIEUWE START & AANKOMST

Belangrijke nieuwigheid op deze 35ste editie is dat de start van de 15 km en de Kids Run op de nieuwe balkonrotonde gegeven wordt. Die ligt op 100m van scholencampus Ter Groene Poorte, dat het epicentrum van het evenement blijft. De lopers zullen helemaal onderaan van start gaan en vervolgens de rotonde oplopen richting het centrum van Brugge. Met het publiek errond zal de balkonrotonde fungeren als een ware arena, wat zal bijdragen aan de speciale sfeer voor de deelnemers. De eindmeet van alle wedstrijden verhuist op 10 mei naar de Spoorwegstraat, waar vroeger het startschot gegeven werd.

Brouwerij De Halve Maan is als enige brouwerij in het hart van Brugge presenting partner van het grootste loopevenement van de stad. Managing Director Xavier Vanneste kondigde dan ook vol trots aan dat alle volwassen deelnemers aan de 15 km na hun wedstrijd opnieuw een gratis Brugse Zot kunnen afhalen aan de stand van de brouwerij in Campus Ter Groene Poorte. De deelnemers aan de 5 km passeren tijdens hun wedstrijd zelfs langs de brouwerij.

AL 1.500 LOPERS INGESCHREVEN

Dwars door Brugge is als een van de 14 manches van de Argenta Running Tour de op vijf na grootste massaloop van het land. Vorig jaar was een recordeditie met 7.600 deelnemers, liefst dubbel zoveel als in 2013! Voor de editie 2015 zijn er op dit moment al 1.500 lopers ingeschreven.

Online voorinschrijven voor Dwars door Brugge kan nog tot en met 27 april via www.argentarunningtour.be. Wie voor die datum inschrijft krijgt een gepersonaliseerd borstnummer, leuk voor de supporters en een mooi souvenir om me naar huis te nemen. Tot en met 7 mei kan je je borstnummer afhalen bij Running Center Hulste, tot en met 8 mei bij Running Center Brugge. Ook op 10 mei zijn er nog daginschrijvingen mogelijk vanaf 11u in Ter Groene Poorte.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?