30ste DVV Antwerp 10 Miles & Marathon verwacht zondag 42.000 lopers

Er zijn al meer dan 39.000 voorinschrijvingen voor de 30ste editie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon, nu zondag 26 april. 42.000 lopers worden in Antwerpen verwacht, een record. De allereerste editie van de 10 Miles vond plaats op 14 september 1986. Toen stonden er 800 lopers aan de start...

Op zondag 26 april worden zowat 42.000 lopers aan de start verwacht voor één van de wedstrijden van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Dat zijn er nog iets meer dan vorig jaar. Het gros van de deelnemers gaat van start in de 10 Miles die de lopers dit jaar opnieuw door de Kennedytunnel voert. Om de massa lopers op een comfortabele manier te laten deelnemen, zal de 10 Miles opnieuw in golven van om en bij de 10.000 deelnemers starten en dit om de 30 minuten.

Inschrijven kan nog!

Inschrijven voor alle afstanden kan nog ter plaatse in de tent op het Frederik Van Eedenplein, Linkeroever, op vrijdag 24 april (11u – 20u), zaterdag 25 april (10u – 17u) en zondag 26 april (vanaf 7u30).

Wie wil kan thuis al het inschrijvingsformulier invullen op de officiële website: www.dvvantwerp10miles.be. Ook lopers die al ingeschreven zijn, kunnen hun borstnummer op vrijdag en zaterdag al afhalen. Zo vermijd je de grote drukte op zondag!

Op dezelfde locatie vindt ook de RS Lab Runners Expo plaats, de grootste beurs voor loopgerelateerde producten in België.

Programma

Het programma voor 26 april ziet er als volgt uit:

  • 9u: DVV Antwerp Marathon
  • 11u: Chiquita Kids Run 1,4 km (6 tot 12 jaar)
  • 12u: DVV Antwerp Short Run 5 km
  • 13u: New Balance Ladies Run 5 km
  • 15u: wave 1 DVV Antwerp 10 Miles & 10 Miles voor handbikers (wave 2 = 15u30; wave 3 = 16u)

Alle wedstrijden starten in de Thonetlaan. De marathon komt aan op de Grote Markt, de andere wedstrijden in de Charles de Costerlaan.

10 Miles voor supporters

Er worden zondag ook enkele tienduizenden toeschouwers verwacht. Vooral op Rechteroever zal een massa volk de lopers aanmoedigen. Om de 30ste verjaardag te vieren, voorzien de organisatie en de stad Antwerpen op veel plaatsen langs het parcours DJ’s en muziekgroepen. Als extraatje wordt in de Waaslandtunnel een unieke sfeer met licht en muziek gecreëerd.

Ook bij start en finish – waar een grote supporterstribune wordt gebouwd – en op het parcours van de marathon is heel wat animatie voorzien.

Toppers aan de start van de Marathon en de 10 Miles

Met een recordaantal van 2.400 lopers aan de start is ook de marathon een succes. Jesse Stroobants en Florent Caelen gaan er op zoek naar de limiet voor de Olympische Spelen in Rio (2u17).

Op de 10 Miles wil thuisloper Nick Van Peborgh gaan voor een vierde overwinning. Kjell De Hondt wordt zijn voornaamste tegenstander. Bij de vrouwen verwachten we een duel tussen de winnares van vorig jaar Veerle Van Linden en de 2de van vorig jaar, triatlete Sofie Goos.

Ook bekend Vlaanderen komt aan de start. Francesca Vanthielen, Linde Merckpoel, Joke Van de Velde, Saartje Vandendriessche, Nathalie Meskens en Cathérine Moerkerke. Met hun deelname zullen een aantal onder hen geld inzamelen, net als enkele duizenden andere lopers, voor goede doelen zoals Cunina, Think-Pink en Kom op Tegen Kanker.

DVV massage

Hoofdsponsor DVV zorgt voor meer dan 30 paar handen die nadien je stramme spieren loswerken. Voor de marathon op de Groenplaats en voor de andere afstanden bij de finish op Linkeroever.

Kom op tijd!

Deelnemers wordt aangeraden om tijdig naar het evenement af te zakken. De organisatie zorgt samen met het Vlaams Verkeerscentrum en de Stad Antwerpen voor mobiliteitsoplossingen op maat van de deelnemer. Alle mobiliteitsinfo vind je op de officiële eventwebsite.

Maatregelen Kennedy- en Waaslandtunnel

Op zondag 26 april zijn volgende tunnels beperkt en tijdelijk afgesloten:

  • Waaslandtunnel: afgesloten van 8.30 tot 10.30 uur en van 14.30 tot 19.45 uur;
  • Bolivartunnel: afgesloten tussen 12.30 en 18.45 uur;
  • Kennedytunnel: de koker richting Nederland wordt tussen 13.30 en 18 uur afgesloten. Het verkeer richting Gent kan gewoon door de andere tunnelkoker blijven rijden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?