300 km door de Alpen

Sinds zaterdag zijn 230 loopduo's bezig aan een van de zwaarste loopevenementen ter wereld: de Transalpine-Run. In acht dagen tijd moeten de berglopers 297 kilometer en 15.910 hoogtemeters overbruggen.

De deelnemers lopen over de Alpen van Duitsland naar Italië. (foto transalpine-run)
De Gore-Tex Transalpine-Run 2008 ging zaterdag van start in het Duitse Ruhpolding. Tot en met zondag lopen de deelnemers in acht etappes over de Alpen naar Italië.

De etappes variëren in lengte van 27 tot 48 kilometer. Maar de zwaarte schuilt vooral in het klimmen en dalen. In totaal gaat het om een afstand van 297 kilometer en een hoogteverschil van 15.910 meter.


Het gaat overigens om een duo-loop: de teams bestaan uit twee personen, die bij start en finish en op de controle-posten samen moeten vertrekken en arriveren. alleen geoefende berglopers mogen zich inschrijven en deelname kort 1150 euro per team.

Onder de deelnemers stonden zaterdag ook zestien Belgen aan de start: Marc Wijnants (Bilzen), Guy Vanhaverbeke (Melle), Benjamien Vanhaverbeke (Melle), Danny Codron (Izegem), Francis Kerckhof (Izegem), Filip Claes (Nieuwerkerken), Michiel Schellekens (Ravels), Tom Van Gaever (Gent), Stefan Peeters (Hamme), Luc van Wetering (Ravels), Luc van de Poel (Westerlo), William Vanaudenhove (Diest), Michel Vandeweyer (Loksbergen), Tom Gevaert (Brugge), Bart Van De Water (Kasterlee) en Werner Delen (Lichtaart). Van de 230 gestarte teams schoten er na vier etappes nog 150 over.

Op YouTube kan je de beelden van de eerste twee etappes bekijken:Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?